Σαν σήμερα 24-3-1999 το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει την Σερβία. BIDEN: “εγώ το πρότεινα” (βίντεο)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

BIDEN: “εγώ πρότεινα να βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ την Σερβία” !! BIDEN: “Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου” !! (βίντεο)

Νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία: Ρέκβιεμ για την καταστροφή μιας χώρας

Ήταν 24 Μαρτίου του 1999, όταν δυνάμεις του ΝΑΤΟ ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τους πρώτους πυραύλους τύπου Κρουζ από πλοία στην Αδριατική, σε στόχους του Κοσόβου και της Σερβίας. Επρόκειτο για την αρχή ενός δράματος που έμελλε να κρατήσει 78 ολόκληρες μέρες.

…στις 24 Μαρτίου του 1999 ξεκινούσε η «Operation Allied Force» του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις, αν όχι τη μεγαλύτερη, επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο… (συνεχίστε την ανάγνωση εδώ …)

Έδειξαν τα αληθινά τους χρώματα. Πώς η Δύση κατέστρεψε τη χώρα με οβίδες ουρανίου

……………

Ο δήμιος της Σερβίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες

……………

«Επτά χώρες σε πέντε χρόνια»

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Ν. Υόρκης έδωσαν την αφορμή για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ήταν ανάμεσα στις 7 χώρες που έπρεπε να οδηγηθούν στο χάος για να τεθούν υπό αμερικανικό έλεγχο. Το τελευταίο δεν πέτυχε. ( συνεχίστε την ανάγνωση εδώ )

Ο πόλεμος του Ιράκ και τα φονικά όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ

[ … Ο Πόλεμος του Ιράκ άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003 από τις ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την πρωθυπουργία του Τόνι Μπλερ, με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν.

Η μονομερής απόφαση της Αμερικής για τον πόλεμο του Ιράκ διαιρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σε υποστηρικτές και αντιτιθέμενους προς αυτή, κατάσταση που δημιούργησε προβληματισμούς για την διατήρηση της ενότητάς της. Συνέπεια αυτής της ιδιαιτερότητας ήταν να αρχίσουν με κύριους πρωταγωνιστές τη Γαλλία και την Γερμανία προσεγγίσεις της Ευρώπης με την Ρωσία, οι οποίες αξίζουν παρατήρησης για περαιτέρω αξιοποίησή τους, όπως και αν διαμορφωθούν μελλοντικά τα πράγματα.

… Τον Δεκέμβριο του 2005 Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους παραδέχεται ότι ο πόλεμος στο Ιράκ βασίστηκε σε λάθος πληροφορίες, αλλά ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης να πραγματοποιηθεί η εισβολή, λέγοντας πως ήταν η σωστή επιλογή.

Ο Μπους υπεραμύνθηκε της απόφασής του να εισβάλουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ το 2003, προκειμένου «να διώξουν τον Σαντάμ Χουσεΐν» από την εξουσία.

Παρόλο που δεν βρέθηκαν ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ήταν πολύ σημαντικό να ανατραπεί ο Σαντάμ, επειδή είχε διακηρύξει ότι οι ΗΠΑ είναι εχθρός και ήθελε να αναπτύξει μη συμβατικά όπλα… ]

……………………

Ο Ρίγκαν ηγέτης της υπερδύναμης , δηλώνει τότε το 1983 , ότι η Γρενάδα των 110.000 κατοίκων απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ, και ο αμερικανικός στρατός εισβάλλει στο νησάκι … κάνοντας “εξαγωγή δημοκρατίας” !!!

Η εισβολή των Αμερικανών στη Γρενάδα

………………………………………………………………………………