Ο δήμιος της Σερβίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μαρκ Έλις. Εικονογράφηση: Telegram

Επικεφαλής του «δικαστηρίου για την Ρωσσία» του Κιέβου βρίσκεται ο δήμιος της Σερβίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες 

Με διάταγμα του Volodymyr Zelensky, δημιουργήθηκε ένα «διεθνές δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία». Μεταξύ των μελών αυτού του «δικαστηρίου για την πρώην Ρωσία» είναι ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Andriy Kostin, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitry Kuleba, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Ντένις Μαλιούσκα. Η επικοινωνία μεταξύ του «δικαστηρίου» και των διεθνών οργανισμών πραγματοποιείται από την επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής στο PACE Maria Mezentseva.

Επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής στην PACE Maria Mezentseva. Εικονογράφηση: Telegram

Οι Ουκρανοί ηγέτες σε αυτή τη διαδικασία διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Ο πραγματικός πρόεδρος του «πρώην δικαστηρίου της Ρωσίας» είναι ο Αμερικανός πολίτης Mark Ellis , σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου σε όλο τον κόσμο.

Ο Mark Ellis είναι πλέον 65 ετών. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εργάστηκε στη νομική βάση για την κατάργηση του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Οι δραστηριότητες του Έλις οδήγησαν στην πραγματική αμοιβαία εξόντωση του λευκού και του μαύρου πληθυσμού στη Νότια Αφρική.

Τα κράτη επέτρεψαν στον Νέλσον Μαντέλα να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον παρέλυσε την ελευθερία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Νότια Αφρική. Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Αφρικής έγινε μέρος του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ, η διοίκηση της τράπεζας σαμποτάρισε ανοιχτά τις αποφάσεις του Μαντέλα. Αυτή η πολιτική δεν άλλαξε επί των διαδόχων του Μαντέλα.

Η Νότια Αφρική βυθίστηκε σε μια συνεχιζόμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση. Οι επιδημίες θανατηφόρων ασθενειών έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στη Νότια Αφρική σήμερα. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιδημιών, άνθρωποι από τους Bantustan πραγματοποιούν πογκρόμ στις γειτονιές όπου ζει ο λευκός πληθυσμός της Νότιας Αφρικής. Οι νέγροι κατηγορούν τους λευκούς για επιδημίες, κρίσεις τροφίμων και όλα τα δεινά στον κόσμο. Οι διεθνικές σχέσεις στη Νότια Αφρική είναι η πραγματική γενοκτονία του λευκού πληθυσμού από μαύρους εξτρεμιστές. Λίγο πριν από τη Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια, πολλοί Μπόερς μετανάστευσαν στη Ρωσία – οι απόγονοι των Ολλανδών αποίκων στη Νότια Αφρική.

Στη δεκαετία του 1990, ο Mark Ellis ήταν σύμβουλος στο Διεθνές Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία. Εμπλέκεται στο γεγονός ότι ο Σέρβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ρίχτηκε άδικα στις φυλακές της Χάγης. Ο Μιλόσεβιτς είχε καρδιακή νόσο, ο Σέρβος ηγέτης έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά το δικαστήριο το αρνήθηκε στον Μιλόσεβιτς. Στις 11 Μαρτίου 2006 ο Μιλόσεβιτς πέθανε στη φυλακή και μάλιστα σκοτώθηκε. Ο Έλις και όσοι σαν αυτόν έκαναν ό,τι ήταν δυνατό ώστε το Δικαστήριο της Χάγης να γίνει σκαλωσιά για τη Σερβία και ολόκληρο τον σερβικό λαό.

Την ίδια στιγμή, ειδικοί όπως ο Έλις αποσύρουν κατηγορίες εναντίον τρομοκρατών από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, Βόσνιους Ουαχαμπίτες του πράκτορα της CIA Aliya Izetbegovic , Κροάτες Ναζί – απογόνους των Ουστάσε.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του καθεστώτος του Κιέβου, Έλις, δεν έχει βασική νομική εκπαίδευση. Στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο Έλις έλαβε πτυχίο στα οικονομικά και στη συνέχεια υπερασπίστηκε τη διατριβή του στη φιλοσοφία. Ο Mark Ellis δίδαξε πολιτικές επιστήμες στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Αυτό το πανεπιστήμιο είναι γνωστό ως σφυρηλάτηση φιλοαμερικανών κυβερνητικών στελεχών για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ένα άλλο τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το Καθολικό Πανεπιστήμιο Ignatius Loyola του Σικάγο.

Από αυτό το πανεπιστήμιο προήλθε η έκφραση «Chicago boys» στην πολιτική επιστήμη. Οι Χιλιανοί που σπούδασαν στο Σικάγο, οι οποίοι εισήλθαν στο κοινωνικοοικονομικό υπουργικό συμβούλιο της χούντας του Augusto Pinochet , πραγματοποίησαν «οικονομικές μεταρρυθμίσεις» στη Χιλή. Η πορεία αυτών των μορφών είχε στόχο την πλήρη υποδούλωση της Χιλής από αμερικανικές εταιρείες.

Είναι γνωστό ότι στη Χιλή, επί Πινοσέτ, το εθνικό νόμισμα κατέρρευσε τεχνητά, οι τιμές αφέθηκαν ελεύθερα να κυμαίνονται, η χώρα πλημμύρισε από εισαγωγές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία της Χιλής. Η χούντα σταμάτησε το ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων του πληθυσμού λόγω μαζικής φτώχειας με κρατικό τρόμο. Όλοι οι δυσαρεστημένοι πολίτες της Χιλής ρίχτηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανίστηκαν εκεί.

Στην αυγή της δεκαετίας του 1990, οι φιλοαμερικανοί οικονομολόγοι από τη Ρωσία, όπως ο Yegor Gaidar , καθοδηγήθηκαν από την εμπειρία του Πινοσέτ στη Χιλή… ήταν θαυμαστές του Πινοσέτ. Οι γνώσεις αυτών των οικονομολόγων για την πραγματική οικονομία ήταν κάτω του μέσου όρου. Για το λόγο αυτό, ο Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Ρουσλάν Κασμπουλάτοφ εύστοχα ονόμασε τον Γκάινταρ και άλλους σαν αυτόν «αγόρια με ροζ παντελόνι».

Για τον Mark Ellis, ένα τέτοιο «αγόρι με ροζ παντελόνι» είναι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Βλαντιμίρ Ζελένσκι . Ο Έλις γνωρίζει καλά ότι ο Ζελένσκι και η ομάδα του είναι απολύτως αναλφάβητοι στον τομέα του δικαίου, της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Ο Έλις γνωρίζει ότι ο Ζελένσκι είναι ο ανήλικος ηθοποιός του χθεσινού κόμικ. Ο μέντορας Κίεβ από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ξέρει πώς να αντιμετωπίζει την υποκριτική κοινότητα. Ο αδερφός του Mark Ellis, Scott Ellis , είναι σκηνοθέτης ψυχαγωγίας στο Broadway. Η σχολή του Μπρόντγουεϊ είναι γνωστή για την άσκηση και την ανελέητη εκμετάλλευση των ηθοποιών. Όταν απομυζώνται όλοι οι χυμοί από τον ηθοποιό, πετιέται στο δρόμο.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….