Για τα εκλογικά κέντρα στην Υπερδνειστερία. Η Σαντού σε υστερία: “παραβίασαν την κυριαρχία της Μολδαβίας” !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Maia Sandu. Φωτογραφία: radiomoldova.md

σ.σ. : Τελικά το μίσος είναι ίδιον της βλακείας !! Δείτε εδώ βίντεο από μερικές άλλες χώρες (και μη φιλικές) , όπου οι Ρώσσοι πολίτες ψήφισαν ελεύθερα στις ρωσσικές πρεσβείες και στα προξενεία !! Σε όλον τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά οι εκλογές και σχεδόν κανένα κράτος δεν προκάλεσε προβλήματα !!

Απειλές για τον Σαντού: Οι εκλογές στην Υπερδνειστερία είναι ασέβεια για τη Μολδαβία, θα αναλάβουμε δράση

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας θα λάβει μέτρα σε σχέση με την απόφαση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας να διεξαχθούν οι ρωσσικές προεδρικές εκλογές στο έδαφος της Υπερδνειστερίας χωρίς τη συγκατάθεση του Κισινάου. Αυτό ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Maia Sandu, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, 18 Μαρτίου.

Χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια της Μόσχας ως «παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας».

«Πρόκειται για μια ενέργεια που παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας από την πλευρά της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Η νέα ενέργεια καταδεικνύει ασέβεια προς τη Μολδαβία και τους πολίτες της.» – είπε ο Σαντού.

Η EADaily υπενθυμίζει ότι, το Κισινάου συμφώνησε με τη Ρωσσία να ανοίξει μόνο ένα εκλογικό τμήμα στο έδαφος της πρεσβείας. Αφού έγινε γνωστό για την οργάνωση ακόμη έξι στην Υπερδνειστερία, όπου ζουν περίπου 250 χιλιάδες Ρώσσοι, ο Ρώσσος πρέσβης Όλεγκ Βασνέτσοφ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του εξέφρασαν διαμαρτυρίες. Το Κισινάου απείλησε επίσης «αποφασιστικά μέτρα» που θα ληφθούν στο πολύ εγγύς μέλλον.

Με τη σειρά του, ο Ρώσσος διπλωμάτης υπενθύμισε στις αρχές-μαριονέτα (σ.σ. η Σαντού είναι Ρουμάνα) της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ότι το δικαίωμα ψήφου δεν μπορεί να περιοριστεί σε καμία χώρα.

Όπως ανέφερε , κατά τη διάρκεια των ρωσικών προεδρικών εκλογών, 46.179 συμπατριώτες επισκέφθηκαν εκλογικά τμήματα στην Υπερδνειστερία.

………………………

Σχετικό … Μία ξεχασμένη περιοχή “de facto” «παγωμένης διαμάχης».

…………………………………………………………………………………………