Εν μέσω προεκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ δολοφόνησαν τον Τζον Μπαρνέτ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δολοφονία του Τζον Μπαρνέτ (όχι του φυσιολογικού θανάτου του Ναβάλνι).

Η πιο πρόσφατη συνταρακτική είδηση όμως είναι εκείνη του θανάτου του Τζον Μπαρνέτ, πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου με ένα τραύμα από όπλο το οποίο έμοιαζε να είχε προκληθεί από τον ίδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιατροδικαστή της κομητείας του Τσάρλεστον. Η έρευνα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής πάντως παραμένει σε εξέλιξη.

«Αισθανόμαστε θλίψη για τον θάνατο του κ. Μπαρνέτ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους φίλους του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Boeing.

Σημειώνεται ότι μετά τη μεταφορά του το 2010 από την Ουάσιγκτον στο εργοστάσιο των 787 στη Νότια Καρολίνα, ο 62χρονος Μπαρνέτ ➡ υπέβαλε καταγγελία στην FAA, στην οποία ανέφερε ότι κατά την κατασκευή των εν λόγω αεροσκαφών παρέμεναν εντός τους μεταλλικά ξύσματα, τα οποία θα μπορούσαν να κόψουν ηλεκτρικά καλώδια.

Το 2017, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εξέδωσε μια οδηγία που ζητούσε να καθαριστούν αυτά τα αντικείμενα πριν καταστούν διαθέσιμα στο κοινό τα αεροσκάφη. Η υπηρεσία δήλωσε ωστόσο την Τρίτη ότι δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες χωρίς κάποιο σχετικό αίτημα που να βασίζεται στον νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας.

Κατά την περίοδο πριν από τον θάνατό του, ο Μπαρνέτ επρόκειτο να ολοκληρώσει τις καταθέσεις του ενόψει μιας άλλης δίκης που θα γινόταν τον Ιούνιο και αφορούσε καταγγελία που υπέβαλε ο ίδιος κατά της Boeing το 2017.

Οταν ο Μπαρνέτ δεν εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου για την τελευταία του κατάθεση και δεν απαντούσε στο κινητό του ούτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, οι δικηγόροι του άρχισαν να ανησυχούν. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου τον έψαξαν στο δωμάτιό του και στη συνέχεια στον χώρο στάθμευσης, όπου και τον βρήκαν νεκρό μέσα στο πορτοκαλί φορτηγό του. Ολόκληρο το άρθρο ➡ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Τον Αλεξέι Ναβάλνι ξέρουν. Ξέρουν και τον Λέοναρντ Πελτιέ (Leonard Peltier);

Ο Πελτιέ βρίσκεται στις αμερικανικές φυλακές σχεδόν μισό αιώνα, για την ακρίβεια 47 ολόκληρα χρόνια, και είναι ο μακροβιέστερος πολιτικός κρατούμενος σε ολόκληρη τη γη.