Maria Zakharova: Ειδήσεις από το τρελοκομείο μιας εναλλακτικής πραγματικότητας…

ΑΡΘΡΑ
Maria Zakharova [ Ειδήσεις από το τρελοκομείο μιας εναλλακτικής πραγματικότητας: οι πόροι προπαγάνδας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφαιρέθηκαν από τη ναφθαλίνη και άρχισαν να διασκορπίζουν το βίντεο από πέρυσι, από συνήθεια, περνώντας το παλιό ως νέο και πιθανότατα διαγράφοντας κονδύλια από τον προϋπολογισμό για αυτό.

Στο βίντεο, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julie (Julianne) Smith αφηγείται ιστορίες σχετικά με το θέμα «γιατί το ΝΑΤΟ και η Ρωσσία δεν είχαν καλές σχέσεις».

Ας το τακτοποιήσουμε με τη σειρά

Η πρέσβειρα έπαιξε αμέσως τα ατού της: «Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η Συμμαχία του ΝΑΤΟ προσπάθησε να βοηθήσει και να δημιουργήσει συνεργασία με τη Ρωσσία».

Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ ήταν που κυνικά δεν έδωσε δεκάρα για τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τον γερμανό αντικαγκελάριο Γκένσερ και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπέικερ το 1990 να μην επεκτείνουν την αμυντική ζώνη της Συμμαχίας προς την κατεύθυνση μας: το περίφημο «ούτε μια ίντσα από την Ανατολή.” Μιλήσαμε για αυτό λεπτομερώς.

https://alfeiospotamos.gr/2024/02/29/

Πιθανώς, ήταν ακριβώς με στόχο να «κάνουμε φίλους» που για τρεις δεκαετίες η Βορειοατλαντική Συμμαχία επεκτείνεται προς την Ανατολή, αυξάνοντας την παρουσία της και φέρνοντας τη στρατιωτική της υποδομή πιο κοντά στα σύνορά μας. Ως αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκαν πέντε (!) κύματα επέκτασης. Τώρα το έκτο υλοποιείται μπροστά στα μάτια μας. (σ.σ. “Nordic Response 2024” Μέρος της άσκησης ρεκόρ του ΝΑΤΟ Steadfast Defender)

Όλος ο κόσμος είδε τι είναι πραγματικά το ΝΑΤΟ το 1999. (σ.σ. BIDEN: “εγώ πρότεινα να βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ την Σερβία”) Στη συνέχεια, μόλις 2 εβδομάδες μετά το πρώτο κύμα επέκτασης, η Συμμαχία, κατά κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, επιτέθηκε στη Γιουγκοσλαβία. Για 78 ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους βομβάρδιζαν ανηλεώς πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Βελιγραδίου, πολιτικών υποδομών, σκοτώνοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Τότε ήταν που η Δύση κατέστρεψε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Δεν το θυμάσαι, Τζούλι;

Ο πρέσβης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορούν τη Ρωσσία για όσα «έκανε στη Γεωργία το 2008». Το ύψος του κυνισμού. Δηλαδή, δεν ήταν ο τρελός Σαακασβίλι, (σ.σ. 16 χρόνια από τη γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία!) , υποκινούμενος από τις δυτικές δυνάμεις, που επιτέθηκε στο κοιμισμένο Τσινβάλι, σκοτώνοντας πολίτες και Ρώσσους ειρηνευτές; Ας θυμίσουμε στον διπλωμάτη τα στοιχεία που γνωρίζει κάθε επιμελής σπουδαστής διεθνών σχέσεων. Μια ανεξάρτητη επιτροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Ελβετίας, Heidi Tagliavini, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες των γεγονότων του Αυγούστου 2008, κατέληξε σε ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα: τη νύχτα της 7ης προς 8 Αυγούστου, το καθεστώς Σαακασβίλι διέπραξε μια απρόκλητη επιθετική ενέργεια κατά του Τσινβάλι και των ειρηνευτικών μας, (σ.σ. ΟΑΣΕ: Η Γεωργία ξεκίνησε τον πόλεμο !) . Παρεμπιπτόντως, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις επισκέφτηκε την Τιφλίδα…

Ο πρέσβης δεν θυμήθηκε ότι στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι το 2008, η Συμμαχία ανακοίνωσε ότι οι πόρτες στο ΝΑΤΟ ήταν ανοιχτές για την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Η Τζούλι έσκασε και για τη «ρωσσική επιθετικότητα του 2014» στην Ουκρανία… Πρόσφατα πέρασαν ακριβώς 10 χρόνια από το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο, (σ.σ. Ο Biden ομολογεί ότι οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα του Euromaidan (βίντεο)). Θα συμβουλεύαμε τους διπλωμάτες των ΗΠΑ να ανανεώσουν τη μνήμη τους για τη χρονολογία των γεγονότων (βίντεο) και την αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξε η Δύση. Για το τι πραγματικά συνέβη τότε στην Ουκρανία, μπορείτε να ρωτήσετε την απερχόμενη Victoria Nuland, «όχι μπισκότα, αλλά ψωμάκια».

Διαμαρτυρόμενος ότι η Ρωσσία «δεν έχει αποστολή στο ΝΑΤΟ», ο πρέσβης σιώπησε για το γεγονός ότι οι εργασίες της Μόνιμης Αποστολής μας ανεστάλησαν αφού η Συμμαχία ανακάλεσε τη διαπίστευση 8 υπαλλήλων χωρίς εξήγηση και απαγόρευσε σε Ρώσσους διπλωμάτες να επισκέπτονται την έδρα της οργάνωση, περιορίζοντας προληπτικά τις επαφές. Θυμηθείτε 👉 Δήλωση του ρωσσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρεμπιπτόντως, ας μιλήσουμε για «κάνοντας φίλους». Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον ότι το θέμα της ένταξης της Ρωσσίας στο ΝΑΤΟ τέθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τότε μας είπαν: «Τώρα είναι αδύνατο». Τώρα ξέρουμε ακριβώς γιατί 👇

Σήμερα, η ηγεσία του ΝΑΤΟ και των κρατών μελών δεν κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις, δηλώνουν ανοιχτά την πρόκληση μιας «στρατηγικής ήττας» στη Ρωσσία ως κύριο στόχο τους, προμηθεύουν το καθεστώς του Κιέβου με πληροφορίες και θανατηφόρα όπλα και de facto συμμετέχουν στην Ουκρανική σύγκρουση ενορχηστρωμένη από αυτούς.

Συμβουλεύουμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει τα «παραμύθια για τους μικρούς» για το πώς «το ΝΑΤΟ έβγαλε χέρια βοήθειας, αλλά δεν του βγήκε» με γέλια εκτός οθόνης. Διαφορετικά, είναι αδύνατο να το παρακολουθήσετε (όχι μόνο για εμάς – αρκετές χιλιάδες προβολές σε λιγότερο από 2 χρόνια).

Και περιμένουμε βίντεο για τη δική τους επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν για να γυριστούν στη Sea Street. ]

[Δείτε το Telegram της Μαρίας για πολλούς συνδέσμους πληροφοριών στην ανάρτησή της : https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/7257 ]

………………………………………………

Σχετικά …

Σχόλιο της Maria Zakharova για την ουκρανική κρίση. ( Και μια ιστορική αναδρομή από το Euromaidan στο πραξικόπημα )

Χίλαρι Κλίντον: Ο Πούτιν φταίει για την επέκταση του ΝΑΤΟ !!

…………………………………………………………………………………………………………………….