Μητσοτάκη τ’ ακούς; Ο Πάπας είπε ότι το Κίεβο ηττήθηκε και πρέπει να το παραδεχτεί και να πάει σε διαπραγματεύσεις !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάπας Φραγκίσκος (δεξιά). Απεικόνιση: Freeze Frame / RSI

Το Κίεβο πρέπει να βρει το θάρρος να παραδεχτεί την ήττα και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις – Πάπας Φραγκίσκος

Η Ουκρανία χάνει στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσσία, πρέπει να βρει το θάρρος να το παραδεχτεί συμφωνώντας σε διαπραγματεύσεις. Αυτό δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία RSI.

«…Πιστεύω ότι όσοι βλέπουν την κατάσταση, όσοι σκέφτονται τους ανθρώπους, όσοι έχουν το θάρρος να διαπραγματευτούν είναι πιο δυνατοί. Και σήμερα αυτό μπορεί να συμφωνηθεί με τη βοήθεια παγκόσμιων δυνάμεων. Η λέξη «διαπραγματεύσεις» είναι μια τολμηρή λέξη. Όταν βλέπεις ότι ηττήθηκες, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευτείς. Ντροπή σας, αλλά σε πόσους θανάτους θα καταλήξει αυτό; Συμφωνήστε έγκαιρα, αναζητήστε κάποια χώρα που θα λειτουργήσει ως μεσολαβητής. Σήμερα, για παράδειγμα, στον πόλεμο στην Ουκρανία υπάρχουν πολλοί που θέλουν να γίνουν μεσολαβητές. Η Türkiye προσφέρθηκε με αυτή την ιδιότητα. Και άλλοι. Μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε πριν τα πράγματα χειροτερέψουν». – είπε ο Φραγκίσκος.

Έτσι απάντησε ο ποντίφικας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση του απέναντι στην πιθανή συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 20 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε η EADaily , η Τουρκία είναι έτοιμη να διευκολύνει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσσίας για την επίλυση της σύγκρουσης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη, έγραψε την Παρασκευή η Yeni Şafak. «Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην οποία θα συμμετάσχει η Ρωσσία», είπε ο Ερντογάν .

Η διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που πρότεινε ο Ερντογάν είναι απαράδεκτη με τη συμμετοχή της ρωσσικής αντιπροσωπείας, εν τω μεταξύ, δήλωσε την προηγούμενη μέρα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Δεν βλέπουμε εκπροσώπους της Ρωσσίας σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής», αναφέρει ο Ζελένσκι η ουκρανική δημοσίευση Kyiv Independent.

Στις 3 Μαρτίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Ρωσσία και η Ουκρανία έχουν φτάσει στο όριο των στρατιωτικών δυνατοτήτων, επομένως είναι απαραίτητες οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις . Κατά τη γνώμη του, έχει έρθει η ώρα να διεξαχθεί διάλογος για κατάπαυση του πυρός.

………………………….

Μια ιστορία που δεν θα αρέσει στον ναζί Ζελένσκι, ούτε στη Δύση !!

σ.σ. : Και τώρα Κούλη ;;

Η Ζαχάροβα απάντησε στον Μητσοτάκη και τον τοποθέτησε ως μέρος της ναζιστικής Ευρώπης

………………………..

Avgerinos Thanassis [ Όσοι ακόμη διατηρούν επαφή με την πραγματικότητα και μάλλον λυπούνται τις αδικοχαμένες ζωές στην #Ουκρανία καλούν τον #Zelensky να διαπραγματευτεί τώρα, πριν χάσει πολύ περισσότερα. Ειδικά ο Πάπας έχει και ποίμνιο, που από τη μια χάνεται ή κινδυνεύει, τους Ουνίτες, κυρίως μεταξύ των εθνικιστών στη Δυτική #Ukraine️, που θεωρητικά τουλάχιστον μάχονται πολύ πιο ενεργά κατά της #Russia και από την αρχή, άρα έχουν και πολλά θύματα, ενώ από την άλλη βέβαια τρίβουν τα χέρια τους κι έχουν χρυσή ευκαιρία για επέκταση λόγω της σφαγής μεταξύ των “κυβερνητικών” ορθοδόξων, της νέας Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ιστορικής κανονικής και πολυπληθέστερης Εκκλησίας, που διώκεται από τους εθνικιστές και τις Αρχές τους και κάθε είδους επιστρατευμένους για το σκοπό αυτό τραμπούκους. Επέτεινε το σχίσμα και τον εμφύλιο το αλόγιστο κι εντέλει εγκληματικό αυτοκέφαλο, που επέβαλε το Φανάρι, κόντρα στην πλειονότητα των ορθοδόξων παγκοσμίως και εκπληρώνοντας, όπως είναι καταφανές πλέον, τις βουλές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Με τέτοια κεντρική θέση στα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας, θα περίμενε κανείς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προσπαθούσε έστω και εκ των υστέρων να μετριάσει την αιματοχυσία ανάμεσα σε δύο αδελφούς ορθόδοξους λαούς και τις Εκκλησίες τους, να αναβαθμίσει το ρόλο του, να εμφανιστεί ως παράγοντας ειρήνης και συνεννόησης. Κι όμως, το μόνο, που κάνει από την αρχή του πολέμου είναι με ρωσοφοβικές δηλώσεις αφ’ υψηλού, να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ώστε να “εκδικηθεί” ή να “τιμωρήσει” τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, πέφτοντας έτσι ακόμη πιο χαμηλά σε διεθνές κύρος και αξιοπιστία, σε σωφροσύνη και αξιοπρέπεια, που επιδεικνύει συστηματικά ο έχων πολύ λιγότερα “δικαιώματα” στην περιοχή, ο Πάπας της Ρώμης, ακόμη κι ο πρόεδρος της #Turkey #Erdogan. Το Βατικανό κάνει “παιχνίδι” κι εμείς κοιτάμε πώς αλληλοσκοτώνονται πνευματικά αδέλφια μας, ψάχνοντας πού και πότε θα κοκορευτούμε ότι έχουμε δίκιο, ότι είμαστε στη “σωστή πλευρά της ιστορίας” κι ότι υπηρετούμε τα αφεντικά μας πριν καν μας το ζητήσουν… Όταν παρακμάζει ένα έθνος-κράτος, όπως το δικό μας, παρακμάζει δυστυχώς σε όλες τις εκφάνσεις του, από (γεω)πολιτική, οικονομική, πολιτισμική, εκκλησιαστική, δημογραφική, κοινωνική άποψη. Είμαστε πανάξιοι της μοίρας μας… ]

…………………………………………………