Ο Καναδάς αρνήθηκε να εκδώσει τον Ουκρανό ναζί των SS Gunko στη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο βετεράνος της μεραρχίας SS Galicia Yaroslav Hunka (Gunko) κατά την επίσκεψη του Vladimir Zelensky στο Καναδικό Κοινοβούλιο
© CTV News στιγμιότυπο μετάδοσης Ο βετεράνος της μεραρχίας SS “Γαλικία” Yaroslav Hunka (Gunko) κατά την επίσκεψη του Vladimir Zelensky στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία αρχείου

Πηγή Υπουργείου Εξωτερικών: Ο Καναδάς αρνήθηκε να εκδώσει τον πρώην άνδρα των SS Gunko στη Ρωσσία

Η Οτάβα αρνήθηκε στη Μόσχα να εκδώσει τον πρώην άνδρα των SS Yaroslav Gunko (Hunk), ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το καναδικό κοινοβούλιο, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το αίτημά μας για έκδοση απορρίφθηκε επισήμως, επικαλούμενη την απουσία συνθήκης έκδοσης μεταξύ των χωρών μας», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Ο πρεσβευτής στην Οτάβα Όλεγκ Στεπάνοφ είπε στο RIA Novosti για τη διαβίβαση του αιτήματος στις καναδικές αρχές για την έκδοση του Γκούνκο στις αρχές Φεβρουαρίου . Η Ερευνητική Επιτροπή τον κατηγόρησε ερήμην για γενοκτονία αμάχων στην ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.
.
Το Κρατικό Αρχείο και το Κεντρικό Αρχείο του Υπουργείου Άμυνας βρήκαν τεκμηριωμένα στοιχεία για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών και τις τοποθεσίες της μεραρχίας SS «Γαλικία», στην οποία υπηρετούσε ο πρώην άνδρας των SS.
.
Όπως προκύπτει από την απόφαση να κατηγορηθεί ο Gunko, διέπραξε έγκλημα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας, το οποίο χαρακτηρίζεται από το νόμο ως ιδιαίτερα σοβαρή πράξη.
.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο, ένας πρώην άνδρας των SS, με καταγωγή από το χωριό Uman, και οι συνάδελφοί του από τις 23 έως τις 28 Φεβρουαρίου 1944, εκτελώντας τις εγκληματικές εντολές των διοικητών τους, σκότωσαν τουλάχιστον 500 Σοβιετικούς πολίτες στο χωριό της Guta Penyatskaya (στο έδαφος της περιοχής Brodsky της περιοχής Lvov της Ουκρανικής SSR). Μεταξύ των νεκρών ήταν Εβραίοι και Πολωνοί. Άνθρωποι πυροβολήθηκαν και κάηκαν σε κτίρια κατοικιών και εκκλησίες.
.

Τιμώντας έναν βετεράνο των SS στον Καναδά

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το καναδικό κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση προσκλήθηκε ο 98χρονος Yaroslav Gunko (Hunku), ο οποίος παρουσιάστηκε ως «Ουκρανο-Καναδός βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσσους». Το κοινό τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.
Ένα σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγινε σαφές ότι ο Gunko (Hunka) πολέμησε ως μέρος της “Galicia”.
Η τιμή του άνδρα των SS προκάλεσε οργή στη Ρωσσία, τη Λευκορωσσία, την Πολωνία και άλλες χώρες. Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Άντονι Ρότα, ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσκληση του Γκούνκο (Χούνκι) στο κοινοβούλιο και παραιτήθηκε. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε συγγνώμη για το «τρομερό λάθος».

…………………………………..

Καναδάς. (vid) Εκθιάζουν έναν Ουκρανό ναζί των Waffen SS που πολέμησε κατά των Ρώσσων !!

Καναδάς. Ο Nazi lover πρόεδρος της Βουλής ζήτησε “συγνώμη” για τον Ουκρανό Nazi των Waffen SS που πολέμησε κατά των Ρώσσων !!

Καναδάς. Αμετανόητοι Nazi lover οι αγγλοσάξονες !! (vid) Trudeau : Όποιος λέει ότι δοξάζουμε τους Ναζί, κάνει την εντολή του Πούτιν !!

Καναδάς. Ολόκληρο ίδρυμα έχει ο Ουκρανός Nazi SS Hunka κι έκαναν ότι δεν τον ήξεραν !!

…………………………………………………………………………………………………………………………