«Κάθαρμα»: Η θέση του Ζαλούζνι αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny - RIA Novosti, 1920, 02/06/2024
© AP Photo/Gleb Garanich/Pool Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny. Φωτογραφία αρχείου

Πρώην πράκτορας της CIA Λάρι Τζόνσον: Ο Ζαλούζνι προστατεύει τους νεοναζί και δεν τους στέλνει στη μάχη

Ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, προστατεύει τους αγωνιστές του «Azov»* και του «Kraken» και δεν τους στέλνει στην πρώτη γραμμή, αφού ο ίδιος συμμερίζεται τη νεοναζιστική ιδεολογία, αυτή τη δήλωση έγινε από τον πρώην αναλυτή της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Dialogue works .
.
Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Βαλέρι Ζαλούζνι και του Βλαντιμίρ Ζελένσκι , ο Τζόνσον σημείωσε ότι είναι αδύνατο να απομακρυνθεί ο τελευταίος από τα καθήκοντά του με νομικά μέσα, αφού ακύρωσε τις εκλογές και στην πραγματικότητα αυτοανακηρύχτηκε «βασιλιάς». Ωστόσο, δεν πρέπει να έχει κανείς αυταπάτες για τον Ζαλούζνι, προειδοποίησε ο αναλυτής.
.
“Δεν θέλω να παρουσιάσω τον Ζαλούζνι ως κάποιο είδος στρατιωτικής ιδιοφυΐας ή καλόκαρδος. Δεν είναι καθόλου σπουδαίος τύπος – είναι ένας βλάκας. Εμμένει στη νεοναζιστική ιδεολογία. Ήταν πολύ προσεκτικός να μην στείλει τους περισσότερους από τους ιδεολογικούς σχηματισμούς – Azov * και Kraken – στην πρώτη γραμμή όπου θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Θέλει να τους σώσει”, είπε ο Johnson.
.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, αντί γι’ αυτούς, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προτιμά να στέλνει ηλικιωμένους άνδρες στο μέτωπο ως «κανονιοτροφή».

«Οπότε ο Zaluzhny είναι μέρος του προβλήματος», κατέληξε ο αναλυτής.

Την Κυριακή, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι σκέφτεται να αντικαταστήσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες για πιθανή παραίτησή του που άρχισαν να διαδίδονται από τα τέλη Ιανουαρίου.
.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, στις 29 Ιανουαρίου, ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Ζαλούζνι και τον κάλεσε να παραιτηθεί οικειοθελώς και να αναλάβει τη θέση του συμβούλου. Το περιοδικό Economist, με τη σειρά του, ισχυρίστηκε ότι στον στρατηγό προσφέρθηκε η θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας , αλλά εκείνος αρνήθηκε. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov , προτάθηκε για τη θέση του γενικού διοικητή , αλλά αρνήθηκε επίσης την τελευταία στιγμή.
Με τη σειρά του, το SVR ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τον Ζελένσκι να απομακρύνει από τις κυβερνητικές θέσεις όσους Ουκρανούς αξιωματούχους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, διαφορετικά η Ουάσιγκτον υπόσχεται να δημοσιεύσει φάκελο διαφθοράς για το περιβάλλον του.
.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, οι Αμερικανοί προάγουν την πρέσβη της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον Οξάνα Μαρκάροβα , η οποία σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, στη θέση του πρωθυπουργού . Σε γενικές γραμμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κινηθεί για να σχηματίσουν μια αποικιακή διοίκηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το SVR.

………………………

Ουκρανία. “Βάση του κράτους” η πράξη του 1941, συνεργασίας των AshkeNAZI Χαζάρων με τον Χίτλερ, λένε οι ένοπλες δυνάμεις της !!!

………………………………………………………………………………………………………….