Επίσημο !! Το Ιράν κατέσχεσε το δεξαμενόπλοιο που είχαν κατασχέσει οι ΗΠΑ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προηγουμένως, το τάνκερ ονομαζόταν Suez Rajan. Φωτογραφία: Robin_Hood / fleetmon.com
Iran Observer [ Είναι επίσημο. Το Ιράν έκανε ματ στις ΗΠΑ. Οι ειδικές δυνάμεις του IRGC κατέλαβαν το πλοίο Suez Rajan με το 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου του, το οποίο είχε κατασχεθεί παράνομα από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ πληρώνουν πάντα το τίμημα για την κλοπή του ιρανικού πετρελαίου. ]

S p r i n t e r [ Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν την απελευθέρωση του κατασχεθέντος πλοίου. Σε απάντηση στην κατάσχεση αμερικανικού πλοίου από το Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσιγκτον απαιτεί από την Τεχεράνη να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο. ]

………………..

Το τάνκερ από το οποίο οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό πετρέλαιο συλλαμβάνεται και κατευθύνεται προς το Ιράν.

Άγνωστοι κατέσχεσαν ένα τάνκερ στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως κατασχέσει ιρανικό πετρέλαιο. Το πλοίο έπλεε από το Ιράκ προς την Τουρκία, αλλά άλλαξε πορεία προς το Ιράν.

Το δεξαμενόπλοιο St Nicholas με σημαία των Νήσων Μάρσαλ επιβιβάστηκε από ένοπλους εισβολείς καθώς πλησίαζε την πόλη Sohar του Ομάν, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, και το σύστημα παρακολούθησης AIS απενεργοποιήθηκε καθώς εκτράπηκε προς το ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ. Jask”, – αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, την προηγούμενη μέρα το τάνκερ έλαβε ένα φορτίο 145 χιλιάδων τόνων πετρελαίου στη Βασόρα του Ιράκ και κατευθύνθηκε προς την Τουρκία. Ο χειριστής του πλοίου, Empire Navigation, είπε στο πρακτορείο ότι έχασε την επαφή με το σκάφος.

Το Γραφείο Ναυτιλιακού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι έλαβε αναφορές ότι το πλοίο, περίπου 50 ναυτικά μίλια ανατολικά της ακτής του Ομάν, είχε πειραχτεί από τέσσερα έως πέντε ένοπλα άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι επιτιθέμενοι ήταν ντυμένοι με μαύρες στρατιωτικές στολές και μαύρες μάσκες. Το UKMTO είπε ότι ο αρχηγός ασφαλείας ενημέρωσε ότι το σκάφος είχε αλλάξει πορεία προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι η επαφή με το δεξαμενόπλοιο είχε χαθεί». – γράφει το Reuters.

Το τάνκερ ονομαζόταν στο παρελθόν Suez Rajan. Πέρυσι, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) προσπαθούσε να στείλει ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Η σύγκρουση επιλύθηκε από τον ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου που έστειλε το επίμαχο πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες το κατέσχεσαν. Σε απάντηση, το Ιράν κατέλαβε ένα τάνκερ με αμερικανικό πετρέλαιο Chevron.

Πηγή

……………….

Σχετικά :

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Pegas !!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !! ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ !!!

………………………………………………………………………………………………………….