ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !! ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΗΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 … ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !! ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΣΘΜΑΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΓΥΡΙΣΤΗ !! ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ … ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !! ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ !! ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Pegas !!!

Ο ΔΕΝ-ΔΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΕΣΤΕΙΛΕ , ΛΕΕΙ , ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ … [ … Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «οι ανωτέρω πράξεις ισοδυναμούν ουσιαστικά με πράξεις πειρατείας. Ο Γενικός Γραμματέας καταδίκασε έντονα τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας… ]

ΟΜΩΣ … [ … Η κίνηση του Ιράν αποδίδεται σε αντίποινα προς την Αθήνα για την κατάσχεση φορτίου αργού ιρανικού πετρελαίου που μεταφερόταν από ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 15 Απριλίου στα ανοιχτά της Εύβοιας και την απόφαση της Ελλάδας την Πέμπτη 26 Μαΐου να αποστείλει το φορτίο στις Ηνωμένες Πολιτείες… ]

ΕΤΣΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ !!! ΠΟΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ …

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ( ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΟΨΙΕΣ ΜΑΣ ) ΜΑΖΕΨΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 !!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

………………..

Δικαστική απόφαση ακυρώνει την κατάσχεση του πετρελαίου στο ιρανικό τάνκερ Lana

Το εφετείο της Χαλκίδας ακύρωσε χθες την  απόφαση που επέτρεπε την κατάσχεση  του πετρελαϊκού φορτίου  του υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιου Lana, aνοιχτά των ακτών της Εύβοιας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

 «Ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεψε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους του φορτίου ιρανικού πετρελαίου ενός δεξαμενόπλοιου υπό ιρανική σημαία στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του βρετανικού πρακτορείου.

Το Ιράν είχε ασκήσει έφεση κατά της αρχικής δικαστικής απόφασης. «Η αγωγή για την αναίρεση της απόφασης έγινε δεκτή από το δικαστήριο», σύμφωνα με τις πηγές του Reuters που δεν κατονομάζονται

 «Η προσφυγή για την ανατροπή της απόφασης έγινε δεκτή από το δικαστήριο», «θα είναι δύσκολο να ανατραπεί», δήλωσε μια από τις πηγές στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η ελληνική ή η αμερικανική πλευρά σκοπεύουν να προσφύγουν κατά της απόφασης που έλαβε Εφετείο της Χαλκίδας.

To Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του φορτίου Παναγιώτης Χιωτέλης. Αφορούσαν τις διατάξεις της ανακρίτριας Χαλκίδας, δυνάμει των οποίων είχε γίνει η κατάσχεση και μετάγγιση των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου, που το «Lana» μετέφερε στις δεξαμενές του.

Οι αντιρρήσεις υποβλήθηκαν την Τρίτη και μολονότι η δίκη για την υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, η διαδικασία για προφανείς λόγους επισπεύσθηκε ακόμα περισσότερο, με τη δίκη να λαμβάνει χώρα χθες στη Χαλκίδα.

 naftemporiki.gr 

……………………………………………………………………………….