Συγκλονίζεται ο Ισημερινός από ταραχές μετά τη δραπέτευση φυλακισμένων αρχηγών συμμοριών !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αστυνομία του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 70 άτομα εν μέσω αναταραχών στη χώρα.

Στον Ισημερινό , 70 άτομα συνελήφθησαν εν μέσω αναταραχών στη χώρα, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Εβδομήντα κρατούμενοι», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το τμήμα διευκρίνισε ότι τρεις αξιωματικοί επιβολής του νόμου αφέθηκαν ελεύθεροι και 17 κρατούμενοι συνελήφθησαν και συνελήφθησαν εκ νέου.
.
Στον Εκουαδόρ, στις αρχές του έτους, σημειώθηκαν μια σειρά από ταραχές στις φυλακές· οι αρχηγοί των μεγαλύτερων συμμοριών δραπέτευσαν από τη φυλακή. Ο πρόεδρος Ντάνιελ Νομπόα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες για να εμπλακεί οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ανάκτηση του ελέγχου. Ανακοίνωσε ότι η χώρα βιώνει μια εσωτερική ένοπλη σύγκρουση και διέταξε τον στρατό να εξουδετερώσει 22 εγκληματικές ομάδες που αριθμούσαν δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.
.
Οι ενέργειες της κυβέρνησης προκάλεσαν κύμα αναταραχής. Το βράδυ της Τρίτης, εγκληματίες άρχισαν να καίνε αυτοκίνητα και λεωφορεία και εκρήξεις σημειώθηκαν στο Γκουαγιακίλ. Ένοπλοι κατέλαβαν το στούντιο του τηλεοπτικού καναλιού TC κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. Σε ζωντανή τηλεόραση, ληστές κραδαίνοντας όπλα και χειροβομβίδες έσπρωξαν ένα ξύλο δυναμίτη στην τσέπη του σακακιού του παρουσιαστή εν μέσω κραυγών «αφήστε την αστυνομία να φύγει». Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους και συνέλαβαν τους εγκληματίες.
.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Γουαγιακίλ και στη γειτονική πόλη Νόμπολ, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.
.
Ο επικεφαλής της κοινής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισημερινού, Jaime Vela Erazo, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κήρυξε εγκληματικές ομάδες στρατιωτικούς στόχους και είπε ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις μαζί τους.

………………………………………………………………………………………………………………………..