Η Αρμενία προτείνει οδό υψηλής ταχύτητας μείωσης κατά 25% του κόστους μεταφορών

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτογραφία: tasnimnews.com

Η Αρμενία προτείνει εναλλακτική λύση μεταφοράς – από την Ινδία στην ΕΕ και την ΕΑΕΕ

Η Αρμενία μπορεί να συνδέσει την Ινδία και το Ιράν με τις χώρες της ΕΕ και της ΕΑΕΕ και να γίνει η συντομότερη διαδρομή για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε αυτήν την τροχιά εφοδιαστικής. Για το σκοπό αυτό, το Ερεβάν εργάζεται για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης διαδρομής υψηλής ταχύτητας σε όλη την επικράτειά του. Η Αρμενία ελπίζει να αποκτήσει πρόσβαση στο ιρανικό λιμάνι Chabahar ( που βρίσκεται στον Κόλπο του Ομάν, το μόνο λιμάνι στην Ισλαμική Δημοκρατία με άμεση πρόσβαση στον Ινδικό Ωκεανό . ) και να ενταχθεί στο διεθνής μεταφορικός διάδρομος Βορράς-Νότου » έως το τέλος του 2024.

Έτσι, το φορτίο από το ινδικό λιμάνι της Βομβάης μπορεί να παραδοθεί στο λιμάνι της Τσαμπαχάρ, στη συνέχεια στην Αρμενία (είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς), μετά στη Γεωργία και από εκεί στα λιμάνια της Βουλγαρίας ή της Ελλάδας ή στη Ρωσσία ( μέσω θαλάσσιων λιμένων ή διεθνούς οδικού σημείου ελέγχου «Upper Lars»).

Η διαδρομή μέσω του Ιράν και της Αρμενίας θα μειώσει το κόστος εφοδιαστικής κατά 25%, καθώς και θα μειώσει σχεδόν στο μισό τον χρόνο μεταφοράς (από 40 ημέρες μέσω της Διώρυγας του Σουέζ σε 18 ημέρες). Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια η Αρμενία θα γίνει σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος. Περισσότερα…

………………………………………………………………………………………………………..