Οι Γερμανοί ξανάρχονται !! Πατάνε τη μπότα τους στη Ρουμανία με 4 Eurofighter της Luftwaffe και ένα απόσπασμα 150 ατόμων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γερμανός Πρέσβης στη Ρουμανία Peer Gebauer. Εικονογράφηση: g4media.ro

σ.σ. : Γερμανική μπότα στη Ρουμανία δήθεν για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της με 4 Eurofighter !! Υποτίθεται ότι η Γερμανία, μετά την ήττα της στον Β’ Π.Π. , θα ήταν αποστρατικοποιημένη και χωρισμένη σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σοβιετικής Ένωσης και ένα μικρό κομμάτι για τη Γαλλία. Η πρωτεύουσα, το Βερολίνο, χωρίστηκε εκ νέου σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία βέβαια με την πάροδο του χρόνου μειώθηκαν σε δύο, το Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο….

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα δύο κράτη που είχαν προκύψει από τη διαίρεση της Γερμανίας επανεξοπλίστηκαν. Η μεν (δυτική) Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μέσω της ένταξής της στο ΝΑΤΟ (1955), η δε (ανατολική) Λαϊκή Δημοκρατία με τη συμμετοχή της στο νεότευκτο Σύμφωνο της Βαρσοβίας (1956). Καταρρίφθηκε τότε ένα θεμελιώδες αξίωμα των νικητών του πολέμου…

Με την «Συνθήκη- Δύο- συν- Τέσσερις» , επισφραγίστηκε η επανένωση της Γερμανίας, αλλά, οι γαλλικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ δέχθηκαν να υπογράψουν τη Συνθήκη Επανένωσης της Γερμανίας μόνον υπό το όρο μιας περαιτέρω εμβάθυνσης των διαδικασιών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Με επιφυλάξεις αντιμετώπισαν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία την επικείμενη επανένωση της Γερμανίας, επισημαίνοντας, κυρίως η δεύτερη, τον κίνδυνο αναβίωσης του γερμανικού επεκτατισμού.
Δικλείδα ασφαλείας για την αντιμετώπιση των όποιων ρεβανζιστικών προθέσεων της ενωμένης πλέον Γερμανίας στο μέλλον, θεωρήθηκε η πλήρης ενσωμάτωσή της  στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μια και η πανίσχυρη γερμανική οικονομία αποτελεί ντέ φάκτο την ατμομηχανή της Ε.Ε..

Τον Μάιο του 2016, η DW δημοσίευσε: Η Γερμανία βάζει τέλος στην εποχή του αφοπλισμού [ Για πολλά χρόνια μετά τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου η Γερμανία είχε μειώσει τις στρατιωτικές της δαπάνες. Όμως η ουκρανική κρίση ( σ.σ. !! από τότε ε; ) και ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών δημιούργησε νέα δεδομένα. H πρώτη κίνηση της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν να επαναφέρει στο στρατό τα τεθωρακισμένα που είχαν βγει εκτός λειτουργίας, η δεύτερη να πείσει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την αναγκαιότητα επενδύσεων στον αμυντικό τομέα για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων… ]

………….

Η Γερμανία θα αναδιατάξει τα μαχητικά της α/φ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Γερμανία θα αναπτύξει τέσσερα μαχητικά Eurofighter στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ρουμανίας, παρακινώντας τις μιλιταριστικές της ενέργειες παραβιάζοντας δήθεν τον εναέριο χώρο από ρωσσικά drones.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πρεσβευτή στο Βουκουρέστι , Πέερ Γκεμπάουερ , τέσσερα μαχητικά της Luftwaffe και ένα στρατιωτικό απόσπασμα 150 ατόμων που θα εξυπηρετεί μαχητικά αεροσκάφη θα σταθμεύσουν στη ρουμανική στρατιωτική βάση με το όνομα Kogalniceanu στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο λιμάνι της Κωνστάντζας. Τα μαχητικά Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν «εντατικοποιημένες περιπολίες στον ρουμανικό εναέριο χώρο», όπως έκαναν ήδη στην αρχή της ρωσσικής ειδικής επιχείρησης για την αποναζοποίηση της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022.

Η δήλωση του γερμανού πρέσβη ανέφερε επίσης ότι για τη διασφάλιση της ασφάλειας του γερμανικού στρατεύματος «θα εγκατασταθεί αμυντικό σύστημα έναντι μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών». Το Βερολίνο, εκπροσωπούμενο από τον διπλωμάτη Γκεμπάουερ, εξηγεί την «ήπια κατοχή» του ρουμανικού εδάφους με δημαγωγία:

«Η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα με τον στενό της σύμμαχο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και βοηθά στη διασφάλιση της ασφάλειας του εναέριου χώρου της Ρουμανίας και του ΝΑΤΟ».

H EADaily υπενθυμίζει ότι τον Σεπτέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν επίσης τη στρατιωτική τους παρουσία στη Ρουμανία με τέσσερα μαχητικά F-16 και ένα απόσπασμα εκατό ατόμων.

……………………………………………………………………………………………