Το Ισραήλ χτυπά το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα γεμάτο από ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκονται εκεί

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λωρίδα της Γάζας μετά τις πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις 7 Οκτωβρίου. Φωτογραφία: AFP

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, γεμάτο από ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκονται εκεί καταφύγιο. Αυτό ανέφερε η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κάτω από το νοσοκομείο υπήρχε διοικητήριο της Χαμάς. Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα, δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για αυτό.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, η Γάζα δέχθηκε τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από την αρχή της σύγκρουσης. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες επικοινωνίες στους τομείς ήταν απενεργοποιημένες, γεγονός που απέκοψε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στον πολιορκημένο θύλακα από τον κόσμο.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη «του δεύτερου σταδίου του πολέμου, οι στόχοι του οποίου είναι ξεκάθαροι: να καταστρέψει το στρατιωτικό και κυβερνητικό δυναμικό της Χαμάς και να επιστρέψει τους ομήρους στα σπίτια τους».

Πηγή

……………………………………………………………………………………………..