Η Λευκορωσσία και η Κίνα εγκαθιδρύουν στρατιωτική και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σ.σ. : Αυτή είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη στη γεωπολιτική σκακιέρα !!

Η Λευκορωσσία και η Κίνα σκοπεύουν να δημιουργήσουν στρατιωτική και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσσίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, η απόφαση για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη της Λευκορωσσίας-Κινεζικής στρατιωτικής συνεργασίας ελήφθη σε συνάντηση στο Πεκίνο μεταξύ του αντιστράτηγου Viktor Khrenin και ενός μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Συνταγματάρχης Zhang Yuxia .

«Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο, ο αντιστράτηγος Viktor Khrenin και ο συνταγματάρχης Zhang Yuxia συζήτησαν για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη διμερούς στρατιωτικής και στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας». – λέει το μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του διαλόγου συζητήθηκαν και θέματα κοινής εκπαίδευσης στρατιωτικού προσωπικού των δύο στρατών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. Έχουν επίσης περιγραφεί σχέδια για αλληλεπίδραση στον τομέα της εκπαίδευσης στρατιωτικού προσωπικού, της κοινής συμμετοχής σε δραστηριότητες για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………..