Στις ΗΠΑ ψάχνουν ένα α/φ stealth F-35B που συνετρίβη στη Νότια Καρολίνα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
F-35 Lightning μαχητικά-βομβαρδιστικά - RIA Novosti, 1920, 18/09/2023

Η έρευνα για το μαχητικό stealth F-35B βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από συντριβή στη Νότια Καρολίνα που είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος να αναγκαστεί να εκτιναχθεί, ανέφερε η Κοινή Βάση Τσάρλεστον στο X (πρώην Twitter).

“Συνεργαζόμαστε με τον Αεροπορικό Σταθμό Μποφόρ του Σώματος Πεζοναυτών για να εντοπίσουμε ένα αεροσκάφος F-35 που ενεπλάκη σε συντριβή σήμερα το απόγευμα. Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια”, δήλωσαν αξιωματούχοι της βάσης. Ζήτησαν από πιθανούς μάρτυρες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό.
.
Όπως διευκρίνισε το τοπικό κανάλι WCSC από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, το ατύχημα σημειώθηκε με αεροσκάφος F-35B της 501ης Μοίρας Εκπαίδευσης Μαχητών της 2ης Πτέρυγας Αεροσκαφών Πεζοναυτών. Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.
.
Η έρευνα επικεντρώνεται γύρω από τις λίμνες Moultrie και Lake Marion στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας.
Το Lockheed Martin F-35 Lightning II είναι μια οικογένεια μαχητικών-βομβαρδιστικών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς stealth που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin σε τρεις παραλλαγές: επίγειο μαχητικό (CTOL), μαχητικό σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης (STOVL). και μαχητικό αεροσκάφος (CV).

Πηγή

…………………

Σχετικό βίντεο

…………………………………………………………………………………..