Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε ιστορική τη σύνοδο κορυφής Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της ΛΔΚ Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο κοσμοδρόμιο Vostochny - RIA Novosti, 1920, 14/09/2023
© RIA Novosti / ΠΙΣΙΝΑ Ο Ρώσσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της ΛΔΚ Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο κοσμοδρόμιο Vostochny

Τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν ιστορική και εποχή

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισαν τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ρωσσίας και της Βόρειας Κορέας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, ιστορικό και εποχικό γεγονός, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
.
«Η ιστορική συνάντηση και οι διαπραγματεύσεις […] χρησιμεύουν ως μια εποχή εποχής, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας σε υψηλότερο επίπεδο τις παραδοσιακές και στρατηγικές κορεατο-ρωσσικές σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας», γράφει το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
.
Σε ειδική ώρα: επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσσία

Το KCNA σημειώνει ότι η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσσία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας «σημαντικής και σημαντικής περιόδου για την ανάπτυξη των ρωσσοκορεατικών σχέσεων» και οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν «από την αρχή μέχρι το τέλος σε μια συντροφική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και «εμπνέουν μια δίκαιο αγώνα» για την ανεξαρτησία και ενάντια στους «ιμπεριαλιστές».
.
Το κύριο δημοσίευμα του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, Nodong Sinmun, αποκαλεί επίσης τη σύνοδο κορυφής «ιστορικό» γεγονός και σημειώνει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο ηγετών και των χωρών τους.
«Οι δοκιμασμένες στο χρόνο, παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσσίας και ΛΔΚ, που αναπτύσσονται από γενιά σε γενιά, αναπτύσσονται και εξελίσσονται σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές σχέσεις, μια αήττητη στρατιωτική συντροφικότητα στο πλαίσιο μιας ισχυρής, ιδιαίτερης αδελφοσύνης και ισχυρής φιλίας μεταξύ των συντρόφων Κιμ. Γιονγκ Ουν και Πούτιν», γράφει η εφημερίδα.
.
Την Τετάρτη, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν στο κοσμοδρόμιο Vostochny, όπου είχαν συνομιλίες. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, θίγοντας θέματα συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της ανάπτυξης των μεταφορών και των υποδομών logistics. Μίλησαν επίσης για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και στην Ευρώπη .

…………………………………………………………………………………………………….