Α/φ Il-76 έπιασε φωτιά μετά από επίθεση UAV στο Α/Δ του Pskov της Ρωσσίας

News
Στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 - RIA Novosti, 1920, 30/08/2023
Ρωσσικό Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων: Αεροσκάφος Il-76 πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια επίθεσης από ουκρανικά UAV στο αεροδρόμιο Pskov
.
Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 έπιασε φωτιά στο Pskov, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της περιφερειακής έδρας του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti

«Στις 29 Αυγούστου, στις 23:28, λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά αεροσκάφους του στρατιωτικού μεταφορικού αεροσκάφους Il-76 στο Pskov», αναφέρει το μήνυμα.

Στη συνέχεια ενεπλάκησαν 21 εξοπλισμός και 65 άτομα.
.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής, Μιχαήλ Βεντέρνικοφ, ανακοίνωσε ότι μια επίθεση με drone στο αεροδρόμιο του Πσκοφ αποκρούστηκε, χωρίς να υπάρξουν θύματα προηγουμένως. Εκεί ξέσπασε φωτιά, οι εστίες εντοπίστηκαν, δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν πρόσφατα τακτικά να επιτεθούν στο κεντρικό τμήμα της Ρωσσίας με τη βοήθεια drones. Έτσι, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατέρριψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο drones στην περιοχή Τούλα.

………..

σ.σ. : Σαν να φαίνεται λίγο περίεργο να πέταξε τόσα χιλιόμετρα από την Ουκρανία… περνώντας μάλιστα πάνω από τη Λευκορωσσία !!

Σχετικά …

Δύο UAV επιτέθηκαν στην περιοχή Pskov της Ρωσσίας, σε διοικητικό κτίριο πετρελαιαγωγού

……………………………………………………………………………………………………….