Αφρική. Πραξικόπημα και στη Γκαμπόν !! Κι άλλο πρόβλημα για τη Γαλλία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατός της Γκαμπόν στη Λιμπρεβίλ - RIA Novosti, 1920, 30/08/2023
© AFP 2023 / WILS YANICK MANIENGUI Στρατός της Γκαμπόν στη Λιμπρεβίλ. Φωτογραφία αρχείου

Ο στρατός ανακοίνωσε πραξικόπημα στη Γκαμπόν και διάλυση κυβερνητικών θεσμών

Ο στρατός της Γκαμπόν ανακοίνωσε την ακύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών και τη διάλυση των αρχών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
”

«Οι στρατιώτες της Γκαμπόν ανακοινώνουν στην τηλεόραση την ακύρωση των εκλογών και τη διάλυση των θεσμών», αναφέρεται στην έκθεση.

Τα σύνορα λέγεται επίσης ότι θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεωτέρας».
.
Οι στρατιωτικοί ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στο ισχύον καθεστώς στη χώρα. Πυροβολισμοί ακούγονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Λιμπρεβίλ.
Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο σημερινός πρόεδρος, ο 64χρονος Αλί Μπόνγκο Οντίμπα, επανεξελέγη αρχηγός του κράτους, κέρδισε το 64,2% των ψήφων. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2009 μετά τον θάνατο του πατέρα του, Omar Bongo Ondimba, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Γκαμπόν για περισσότερα από 40 χρόνια.
.
Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RFI (Radio France Internationale) και το τηλεοπτικό κανάλι France24 έχουν ανασταλεί στη χώρα. Έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει αποκλειστεί.
……………………

……….

Ο αφρικανικός ρινόκερος σηκώνει το κεφάλι !!

……………………………………………………………………………………….

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry