Ρωσσία. Ποιές κυρώσεις;; Ρεκόρ εσόδων από το πετρέλαιο !! $15,3 δις τον Ιούλιο 2023 !!

Business

Μια καρέκλα άντλησης λαδιού στο φόντο των λογαριασμών δολαρίων - RIA Novosti, 1920, 08/11/2023

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) πιστεύει ότι η Ρωσσία τον Ιούλιο διατήρησε τις εξαγωγές πετρελαίου στα επίπεδα του Ιουνίου – 7,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αλλά έλαβε τα μεγαλύτερα έσοδα από τον Νοέμβριο του 2022 ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έκθεση του οργανισμού , αναφέρει το RIA Novosti .

LNT: Η στρατηγική της Ρωσσίας για τα εμπορεύματα της επέτρεψε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις

Το ρωσσικό πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε στα 64,41 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η οποία σπάει το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων που όρισε η G7 πέρυσι.
.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά την έναρξη ισχύος του ορίου τιμών, η Ρωσσία μπόρεσε να λάβει έσοδα ρεκόρ από την πώληση ενεργειακών πόρων. Μόνο τον Ιούλιο, κέρδισε 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και καυσίμων, αύξηση σχεδόν 20 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
.
Εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι ενώ πολλές δυτικές χώρες έχουν αυστηροποιήσει τις αντιρωσσικές κυρώσεις, η Κίνα εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσσία. Έτσι, τα τελωνεία της ΛΔΚ ανέφεραν σημαντική αύξηση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, γεγονός που υποδηλώνει αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, παρά τις διεθνείς εντάσεις, καταλήγει η εφημερίδα.
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες αύξησαν την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα, αλλά αυτό προκάλεσε αύξηση στις τιμές των καυσίμων και έναν γύρο πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση, αλλά οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

……………………………………………………………………………………………….