Η Κίνα δεν κάλεσε τους ηγέτες των τριών χωρών της G7 στη σύνοδο κορυφής του Δρόμου του Μεταξιού

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημαίες της Κίνας στο Πεκίνο - RIA Novosti, 1920, 12.08.2023
© AP Photo / Andy Wong
Η Κίνα δεν κάλεσε τους επικεφαλής ορισμένων δυτικών χωρών στο Φόρουμ Belt and Road, γράφει η Global Times , επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζεται.
.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συντριπτική πλειοψηφία των προσκλήσεων για την εκδήλωση ελήφθη από τους ηγέτες των αναπτυσσόμενων χωρών. Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής ορισμένων ανεπτυγμένων χωρών «δεν θα συμπεριληφθούν». Συγκεκριμένα, μιλάμε για τους αρχηγούς τριών κρατών από την G7: τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
.
«Είτε πρόκειται για πρόσκληση ηγετών είτε για τις αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας, η Κίνα δεν επιδιώκει την κλίμακα και την ποσότητα (προσκεκλημένος. – Περίπου Εκδ.), αλλά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του φόρουμ», εξήγησε η πηγή.
.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις ορισμένων δυτικών ΜΜΕ που δεν κατονομάζονται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «δεν σχεδιάζουν να παρευρεθούν στο φόρουμ» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
.
«Η υπόθεση της αποφυγής συμμετοχής (των δυτικών ηγετών. – Περίπου εκδ.) είναι απλώς άκυρη, αφού η Κίνα απλώς δεν τους έστειλε προσκλήσεις», αναφέρει το άρθρο.
.
Τον Ιούλιο, ο Αντρέι Ντενίσοφ , πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κίνα , δήλωσε ότι η Κίνα περίμενε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί το φόρουμ τον Οκτώβριο.
.
Το “One Belt, One Road” είναι η διεθνής πρωτοβουλία της Κίνας για τη βελτίωση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων εμπορικών και μεταφορών διαδρόμων που συνδέουν περισσότερες από 60 χώρες της Κεντρικής Ασίας , της Ευρώπης και της Αφρικής.
.

………………………………………………………………………………………………..