Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι - RIA Novosti, 1920, 26/07/2023
© RIA Novosti / Alexey Danichev Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Ο Πούτιν συζήτησε την ενέργεια και το εμπόριο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου ενόψει της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι την παραμονή της συνόδου κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής.

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω στη Ρωσσία, στην Αγία Πετρούπολη. Σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας να επισκεφθείτε τη Ρωσσία και να συμμετάσχετε στη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής”, είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Ρώσσος ηγέτης σημείωσε τα ισχυρά έργα της Μόσχας και του Καΐρου στον τομέα της ενέργειας.
.
“Συγκεκριμένα, εννοώ το έργο για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού . Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο”, σημείωσε ο Πούτιν.
.
Πέρυσι, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των χωρών αυξήθηκε κατά 28,8 τοις εκατό και κατά τους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους πρόσθεσε άλλο 7 τοις εκατό, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Ρωσσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα τρίτο του εμπορίου με την Αφρική πέφτει στην Αίγυπτο.
Η δεύτερη σύνοδος κορυφής και το οικονομικό φόρουμ Ρωσσίας-Αφρικής θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη. Το RIA Novosti είναι ο συνεργάτης μέσων ενημέρωσης της εκδήλωσης.
.
Όπως σημειώθηκε στο Κρεμλίνο, υπήρξε άνευ προηγουμένου πίεση στους αρχηγούς αφρικανικών χωρών να διαταράξουν την εκδήλωση, αλλά η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί. Το πρόγραμμά της είναι πολύ εκτεταμένο και ως εκ τούτου σχεδιάζεται να εγκριθεί ένα πακέτο κοινών εγγράφων, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.
.

……………………………………………………………………………………………………….