Τραγέλαφος. Ο “χρυσός των Σκυθών” της Κριμαίας, στην Ουκρανία με απόφαση του Αν. Δικαστηρίου της… Ολλανδίας !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Χρυσός των Σκυθών: Η ιστορία της αιώνιας διαμάχης ΟυκρανίαςΡωσίας για τον ανεκτίμητο θησαυρό

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας επικύρωσε την απόφαση μεταφοράς του “σκυθικού χρυσού” στην Ουκρανία

ΑΛΦΕΙΟΣ : Οι Σκύθες, λένε, ότι ήταν νομαδικά φύλα που ζούσαν στις στέπες στα βόρεια της Μαύρης Θάλασσας. Ναι, αλλά οι Σκύθες θεωρούνται ο λαός καταγωγής των θρυλικών Αμαζόνων. Και η έκθεση είχε τίτλο «Κριμαία. Το χρυσό νησί της Μαύρης Θάλασσας: Έλληνες, Σκύθες, Γότθοι» … Ναι, αλλά ο Β. Πούτιν είπε: «Οι Έλληνες ο αυτόχθων πληθυσμός στην Κριμαία – Ήταν εκεί πολύ πριν από όλους μας»

Πρώτος ο Πέτρος Α’ ο Μέγας (1672-1725) αναγνώρισε τη μεγάλη αξία των περίτεχνων χρυσών τεχνουργημάτων τους και άρχισε να τα συλλέγει. Ναι, αλλά ο Πέτρος Α’ ο Μέγας ήταν Ρώσσος, γεννήθηκε στη Μόσχα στις 9 Ιουνίου 1672 και για τα επιτεύγματά του, πέραν του χαρακτηρισμού Μέγας, του δόθηκε το προσωνύμιο πατέρας του ρωσσικού έθνους. !!

Τη μεγάλη φήμη του ο σκυθικός (λένε) πολιτισμός την απέκτησε το 1830 όταν στην ανατολική Κριμαία αποκαλύφθηκε ένα μοναδικό ταφικό σύνολο, στη θέση Κουλ Ομπά. Ναι, αλλά … ένας Τάφος στην Κριμαία, θρίαμβος της αρχαίας Ελληνικής αρχιτεκτονικής…

Πάντως, σύμφωνα με όσα ιστορικά γράφονται, αρχαίος λαός με το όνομα “Ουκρανοί” δεν καταγράφεται πουθενά !! Οι Ουκρανοί ήταν παλιότερα γνωστοί με ονόματα όπως Ρουθήνοι, Μικρορώσσοι και Κοζάκοι.

Ιστορικά, οι σήμερα ονομαζόμενοι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν τον όρο khokhol (χαχόλοι) μεταξύ τους ως μια μορφή εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού, προκειμένου να διαχωριστούν εμφανώς από τους Ρώσσους. !!!

Δείτε την επεξήγηση της λέξης … χαχόλος αρσενικό , ρωσική хохол (xaxól)

  1. άνθρωπος που είναι μεγαλόσωμος, άχαρος → ατσούμπαλος
  2. ο άξεστος, ο αγροίκος· ο άνθρωπος που δεν έχει τρόπους, ο χωριάτης (μεταφορικά)

Και τα λέγαμε προφητικά … Ο Ρώσσος πρίγκιπας και ΟΧΙ “Ουκρανός” … Ο Ρώσσος πρίγκιπας, λοιπόν, … Ο Ρώσσος πρίγκιπας … Ο Βλαδίμηρος Α΄ ο Μέγας/ γιατί και με ποιό σκοπό η γη των Ρως έγινε χριστιανική.

Κι έτσι εμφανίστηκε ένας τραγέλαφος και … το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου του Άμστερνταμ για μεταφορά της συλλογής σκυθικού χρυσού στην Ουκρανία, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .

Πως βρέθηκε στην Ολλανδία

Η έκθεση με τίτλο «Κριμαία. Το χρυσό νησί της Μαύρης Θάλασσας: Έλληνες, Σκύθες, Γότθοι» ξεκίνησε τη διεθνή διαδρομή της σε Μουσεία της Ευρώπης, την άνοιξη του 2013, περίπου ένα χρόνο πριν από τα γεγονότα που οδήγησαν στην προσάρτηση της Κριμαϊκής Χερσονήσου από τη Ρωσσία.

Στις αρχές του Φεβρουάριου του 2014 η έκθεση έφτασε στο πανεπιστημιακό Μουσείο Allard Pierson του Άμστερνταμ, από τη Γερμανία που ήταν πριν.

Στην Ολλανδία, ο «χρυσός των Σκυθών», με περισσότερα από 2.000 μοναδικά αντικείμενα, βρέθηκε σε καθεστώς ομηρίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άμστερνταμ, μετά από αίτημα της Ουκρανίας.

Το ολλανδικό εφετείο τον Οκτώβριο του 2021 αποφάσισε ότι η συλλογή με χρυσά κοσμήματα και αντικείμενα των Σκυθών που είχαν μεταφερθεί από την Κριμαία στην Ολλανδία έπρεπε να δοθεί στην Ουκρανία.

Οι χρυσοί αυτοί θησαυροί των Σκυθών ήταν δάνειο από πέντε μουσεία, ένα στο Κίεβο και τέσσερα στην Κριμαία. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα αντικείμενα που προέρχονται από τα μουσεία της Κριμαίας «αποτελούν τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουκρανίας» και «πρέπει να παραδοθούν στην Ουκρανία».

Κι ο τραγέλαφος έγινε χαχόλος !! … Οι Ουκρανοί λένε, ότι ήθελαν να ενταχθούν στην Ε.Ε. από το 988 μ.χ.χ. !!! Το τερμάτισαν !!!

…………………………………………………………………………………………………………