Η πόλη Shebekino της περιοχής Belgorod δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τις Ε/Δ της Ουκρανίας. Νεκροί άμαχοι

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Μια γυναίκα καλύπτει ένα παράθυρο με πλαστική μεμβράνη - RIA Novosti, 1920, 06/04/2023
© RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky Μια γυναίκα καλύπτει ένα παράθυρο με πλαστική μεμβράνη. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Γεγονός είναι, ότι σε μια πολεμική διαμάχη θα υπάρχουν εκατέρωθεν θύματα άμαχοι. Πάμπολλα τέτοια περιστατικά, δεν τα αναδημοσιεύουμε, αλλά δεν αντέχεται η μονομερής προπαγανδιστική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, που αναφέρουν μονομερώς για ρωσσικά χτυπήματα σε οικιστικούς σχηματισμούς (άγνωστο αν είναι ρωσσικά τα χτυπήματα ή προέρχονται από λανθασμένα ουκρανικά ή ακόμη και προβοκάτσιες) . Έτσι μας αναγκάζουν να αναφέρουμε τα παρακάτω …
……………
Η πόλη Shebekino βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία , περίπου 40 χιλιάδες άνθρωποι ζουν εκεί. Αυτός ο οικισμός δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας .
Τις τελευταίες ημέρες, μαζικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται σχεδόν συνεχώς. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχει ρεύμα ή νερό στην πόλη.
.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν τις περιοχές Shebekinsky και Volokonovsky της περιοχής Belgorod τη νύχτα, δήλωσε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov στο κανάλι του στο Telegram. Δύο άνθρωποι πέθαναν χθες – στη Bezlyudovka και στη Novaya Tavolzhanka.
.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, ο επικεφαλής της περιφέρειας σημείωσε ότι σήμερα περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες άτομα βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή, τους παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια.
.
«Σήμερα στέλνουμε παιδιά από τις παραμεθόριες περιοχές, παιδιά κινητοποιημένων στρατιωτών, στο στρατόπεδο Brigantine Belogorye. Ελπίζω ότι θα πάρουν μια μεγάλη επιβάρυνση για ζωντάνια, υγεία, δύναμη, κολύμπι στη ζεστή θάλασσα, απολαμβάνοντας τον ήλιο της Κριμαίας. Και μετά θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους,είπε ο Γκλάντκοφ.
.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν μονάδες συναλλαγών στο έδαφος της αγοράς στο κέντρο της πόλης Shebekino. Από άμεσο χτύπημα από οβίδες, υπάρχουν τρεις πηγές πυρκαγιάς: στον χώρο της αγοράς, στον ιδιωτικό τομέα και στον χώρο των σιτοβολών. Επιχειρησιακές υπηρεσίες μετέβησαν στο σημείο, Γράφει ο Gladkov στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με την ΕΑdaily, στο Murom, απεργίες έπληξαν διάφορα μέρη του χωριού. Μία οβίδα έπεσε σε ιδιωτική κατοικία. Ευτυχώς είναι άδειο. Στη Novaya Tavolzhanka, η οροφή ενός τετραώροφου κτιρίου υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ενοικιαστές του έχουν ήδη φύγει όλοι. Οι οβίδες προκάλεσαν ζημιές στο Σπίτι του Πολιτισμού και στην κεντρική πλατεία.

Όσον αφορά τον αριθμό των επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η περιοχή του Μπέλγκοροντ έπιασε το DPR, γράφει σήμερα, 4 Ιουνίου, το τηλεγραφικό κανάλι “Two Majors” στην επισκόπηση του.

Ο εχθρός μάχεται ενεργά στο μέτωπο του Μπέλγκοροντ, αναφέρει η έκθεση. Στη γραμμή των κρατικών συνόρων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρησιμοποιήσουν πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού. Για να χτυπήσει στις πίσω περιοχές της περιοχής – επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα, UAV και RZSO.

«Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η περιοχή πρόλαβε τη ΛΔΔ. Οι παραμεθόριες περιοχές έχουν γίνει ζώνη πρώτης γραμμής, υπάρχει οργανωμένη εκκένωση του πληθυσμού, ιδιαίτερα των παιδιών. Η συνοριακή γραμμή, λόγω της εγγύτητάς της με τον εχθρό, δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως κύρια γραμμή άμυνας και επομένως η “γραμμή εγκοπής” με αντιαρματικές δομές χτίστηκε σε κάποια απόσταση από τα σύνορα. Γράφει η ΤΚ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αξιολογούν αυτό που συμβαίνει ως τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού. Η ιδέα της δημιουργίας εδαφικής άμυνας συζητείται στην κοινωνία και τους κύκλους ισχύος, ο Yevgeny Prigozhin δηλώνει ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το Wagner PMC προς την κατεύθυνση σε πλήρη κλίμακα, εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση και εκδοθούν πυρομαχικά.

«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, αναφέρουν μια σταδιακή προέλαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προς την πόλη. Η προεξοχή του μετώπου Kupyansky είναι η μόνη περιοχή της Ουκρανίας όπου επιχειρούν τώρα τα στρατεύματά μας. Το υπόλοιπο της πρώτης γραμμής διέρχεται από το έδαφος της Ρωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές που έγιναν δεκτές στη σύνθεσή μας.

Πραγματοποιήθηκε περιστροφή προς την κατεύθυνση Artemovsky (Bakhmut). Το PMC “Wagner” αναχώρησε προς τις πίσω περιοχές, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν την άμυνα προς την κατεύθυνση.

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στον τομέα Avdeevsky. Τα στρατεύματά μας εδώ προσπαθούν να επαναλάβουν τις επιθετικές επιχειρήσεις.

Η κατεύθυνση Maryinsky χαρακτηρίστηκε από αυξημένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης λόγω της άφιξης των μονάδων Akhmat στο μέτωπο. Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται για μήνες.

Το τμήμα Ugledarsky του μετώπου υπό συνεχή πίεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο εχθρός προσπαθεί να επιτεθεί στα οχυρά μας με περιορισμένες δυνάμεις, αλλά δεν τα καταφέρνει». – αναφέρεται στην περίληψη.

Σημειώνεται ότι η προσοχή της διοίκησης είναι στραμμένη στην κατεύθυνση Zaporozhye. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συντάσσουν εφεδρείες για μια στρατηγική επιθετική επιχείρηση στη Μελιτόπολη, τα στρατεύματά μας αναφέρουν την ετοιμότητα της άμυνας, οι κατάλληλες δυνάμεις του εχθρού καθημερινά ηττούνται από αεροσκάφη (FAB) και τα UAV Geran. Ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει το αρχηγείο και τις αποθήκες μας με δυτικά όπλα, για να διαταράξει την επιμελητεία.

Ο τομέας Kherson του μετώπου αναπληρώθηκε από τον εχθρό με μεγάλο αριθμό μικρών σκαφών. Ο εχθρός ελέγχει το δίκτυο ασυρμάτου για σταθερή διοίκηση και έλεγχο στρατευμάτων και διασκορπίζει αποθέματα σε αραιές δασικές περιοχές στο πίσω μέρος του. Μέσω του Δνείπερου, αναμένεται μια αποσπασματική απεργία στα νησιά από τη Χερσώνα και μια βοηθητική απεργία από τον Μπερισλάβ μέσω του φράγματος της δεξαμενής.

«Γίνονται χτυπήματα σε εχθρικούς στόχους στα βαθιά εχθρικά μετόπισθεν. Τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot δεν έλυσαν το πρόβλημα της προστασίας του ουρανού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά έγιναν στόχος επιτυχών επιθέσεων από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. λέει ο TC.

Ο σχηματισμός στη Ρωσία ενός νέου συνδυασμένου οπλικού και αεροπορικού στρατού, καθώς και δύο στρατιωτικών περιοχών, συζητήθηκε στα μέσα ενημέρωσης και την κοινότητα των ειδικών. Δυτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι νέοι σχηματισμοί έχουν σχεδιαστεί για να σπάσουν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να υποδεικνύουν την επιστροφή σε μια επιθετική στρατηγική. Ταυτόχρονα, πρέπει να θυμόμαστε ότι τέτοιες αξιολογήσεις συχνά δικαιολογούν νέες παραδόσεις όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τη διάθεση δημοσιονομικών κονδυλίων, αναφέρει η έκθεση.

……………………………………………………………………………………….