Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τους Βρετανούς αξιωματούχους νόμιμο στρατιωτικό στόχο για τη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ - RIA Novosti, 1920, 31/05/2023

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τους Βρετανούς αξιωματούχους νόμιμο στρατιωτικό στόχο για τις ρωσσικές ένοπλες δυνάμεις

Οποιοσδήποτε από τους Βρετανούς αξιωματούχους θα μπορούσε να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος, δήλωσε στο Twitter ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ .
.
Έτσι αντέδρασε στα λόγια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος, σχολιάζοντας την επίθεση με drone στη Μόσχα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να «προβάλλει δύναμη» πέρα ​​από τα σύνορά της.
.
«Οι ανόητοι αξιωματούχοι της Βρετανίας, του αιώνιου εχθρού μας, πρέπει να θυμούνται ότι σύμφωνα με το γενικά αναγνωρισμένο διεθνές δίκαιο που διέπει τη διεξαγωγή εχθροπραξιών σε σύγχρονες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Χάγης και της Γενεύης με τα πρόσθετα πρωτόκολλά τους, η θέση τους μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως σε πόλεμο. », – έγραψε ο Μεντβέντεφ.
.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας υπενθύμισε ότι η Βρετανία ενεργεί ως σύμμαχος του Κιέβου, παρέχοντας βοήθεια με τη μορφή προμηθειών όπλων και στέλνοντας εκπαιδευτές, δηλαδή διεξάγοντας de facto έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσσίας.
.
«Σε αυτή την περίπτωση, οποιοσδήποτε αξιωματούχος της (στρατιωτικός και πολιτικός, που συμβάλλει στον πόλεμο) μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος», κατέληξε.
.
Το προηγούμενο πρωί, η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Μόσχα με drones. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, για αυτό χρησιμοποιήθηκαν οκτώ αεροσκάφη τύπου αεροσκάφους. Πέντε από αυτά καταρρίφθηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικών πυροβόλων Pantsir-S στην περιοχή της Μόσχας , άλλα τρία καταπνίγηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου. Οι συσκευές αυτές παρέκκλιναν από τους στόχους τους και κατέστρεψαν τις προσόψεις πολλών κτιρίων κατοικιών. Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για την επίθεση.
.

……………………

σ.σ. : Πυκνώνουν τα σύννεφα …

…………………………………………………………………………………………………………..