Αναστολή πυρών από το Wagner στο Αρτεμίσιο (Αρτεμόφσκ-Μπαχμούτ) λόγω παρουσίας αμερικανών δημοσιογράφων

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαχητικό PMC Wagner στο Artemovsk - RIA Novosti, 1920, 27/04/2023
© RIA Novosti / Evgeny Biyatov Μαχητής PMC “Wagner” στο Artemovsk

Πριγκόζιν: Ο «Βάγκνερ» ανέστειλε τα πυρά του πυροβολικού εξαιτίας Αμερικανών δημοσιογράφων στο Αρτεμόφσκ

Ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, είπε ότι οι μαχητές του ανέστειλαν τα πυρά του πυροβολικού λόγω της επίσκεψης Αμερικανών δημοσιογράφων στο Artemovsk, μια ηχογράφηση της δήλωσης του επιχειρηματία δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του .

«Καθόμαστε στο αρχηγείο, κάνουμε μάχη. Πληροφορίες έρχονται ότι ο Κέρβερος, ο διοικητής της 57ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μεταφέρει Αμερικανούς δημοσιογράφους στο Μπαχμούτ (το προεπαναστατικό όνομα Αρτεμόφσκ. – Εκδ.). πάρθηκε απόφαση να διακοπεί η βολή του πυροβολικού προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πυροβολήσουν εύκολα τον Μπαχμούτ και να πάνε σπίτι τους. Ο Τύπος είναι ιερός. Είναι επίσης ένα είδος στρατιωτικού ανταποκριτή», είπε.

Ο Πριγκόζιν προειδοποίησε επίσης τον ουκρανικό στρατό να μην προσπαθήσει να μεταφέρει εφεδρεία μαζί με δημοσιογράφους και απείλησε να χτυπήσει.
.
Το Artemovsk βρίσκεται στο DPR βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka . Χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την παροχή στρατευμάτων στο Donbass .
Σφοδρές μάχες διεξάγονται έξω από την πόλη εδώ και πολλούς μήνες. Στις 21 Απριλίου, ο Πριγκόζιν είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στο Αρτέμοβσκ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή περικύκλωση, δεν έγινε ακόμη λόγος για «καζάνι».

…………………………..

…………………

Είναι αναπόφευκτη μια ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο ιδρυτής της Wagner, Yevgeny Prigozhin. «Τι συμβαίνει σήμερα με την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας;»

Σήμερα βρέχει. Η τελευταία βροχή θα πέσει στις 2 Μαΐου. Επομένως, χρειάζεται άλλη μια εβδομάδα για να στεγνώσει ο άνεμος και μετά από αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι έτοιμες να κινηθούν. – Θα το κάνουν στις 9 Μαΐου για να μας χαλάσουν τις διακοπές; Είναι πιθανό να το κάνουν, ίσως και όχι.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες να μας χτυπήσουν στα πλευρά στο Artyomovsk (Bakhmut). Να μας κόψουν από αυτούς». Ο Prigozhin επεσήμανε συγκεκριμένα: “Τώρα καλά εκπαιδευμένες εχθρικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, φτάνουν στο Αρτιόμοβσκ.

Η πολωνική γλώσσα ακούγεται όλη μέρα.” Ο κύριος Βαγκνεριανός, και σίγουρα ξέρει για τι μιλάει, εκτιμά: «Μια αιματηρή μάχη είναι μπροστά». Η ουκρανική επίθεση είναι αναπόφευκτη».

………………………………………………………………………………………………………………………….