Σφαλιάρα από τη Νότια Αφρική στο άνομο μόρφωμα “Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο” !! Έτοιμη να αποσυρθεί !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άποψη της πόλης της Πρετόρια στη Νότια Αφρική - RIA Novosti, 1920, 25/04/2023
© RIA Novosti / Vitaly Belousov Άποψη της πόλης της Πρετόρια στη Νότια Αφρική. Φωτογραφία αρχείου

ΑΛΦΕΙΟΣ : Νοτιοαφρικάνικη σφαλιάρα στο άνομο μόρφωμα Δ.Π.Δ. , … Το άνομο μόρφωμα ψεύδο-ΔΠΔ που στήθηκε για να “δικάσει” τον Μιλόσεβιτς, θέλει να “δικάσει” και τον Πούτιν !!

Αλλά πολύ καλά τα είπε … Ο Γιάκοβ Κέντμι προς το ΔΠΔ για το “ένταλμα” κατά Πούτιν: «Ακούστε, ζώα! Πρέπει τα παιδιά να μείνουν στην εμπόλεμη ζώνη;» !!

Κι εκεί που είχαν αρχίσει να εκβιάζουν και να απειλούν τη Νότια Αφρική για σύλληψη του Πούτιν … έμειναν με το χαρτί τουαλέτας στα χέρια τους !!! 😆 Μεντβέντεφ: Το ένταλμα του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Πούτιν θα είναι χρήσιμο στην τουαλέτα  😀

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Ραμαφόσα ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να αποσυρθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

ΜΟΣΧΑ, 25 Απριλίου – RIA Novosti. Οι αρχές της Νότιας Αφρικής θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) σύμφωνα με την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), δήλωσε ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa, σύμφωνα με την τοπική έκδοση της Daily Dispatch .

“Η γνώμη μας είναι ότι θα θέλαμε να συζητήσουμε σωστά τα θέματα της άδικης μεταχείρισης, αλλά στο μεταξύ το κυβερνών κόμμα αποφάσισε και πάλι να αποχωρήσει από το (ICC) και ως εκ τούτου αυτό το θέμα θα εξεταστεί σύντομα”, είπε ο πολιτικός.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Κρατικών Επιχειρήσεων της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, Όμπεντ Μπαπέλα, είπε στο RIA Novosti για την απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει από το ΔΠΔ. Την Τρίτη, ο επικεφαλής της Νότιας Αφρικής είπε ότι αυτή η απόφαση επιβεβαιώθηκε σε συνεδρίαση της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο. Σε ενημέρωση με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στη θέση των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αντανακλώντας αυτό που πολλοί άνθρωποι θεωρούν «άδικη μεταχείριση».
.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο .
.
Το προανακριτικό τμήμα του ΔΠΔ, του οποίου η δικαιοδοσία δεν αναγνωρίζει η Ρωσία , εξέδωσε στις 17 Μαρτίου ένταλμα «σύλληψης» του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της διαμεσολαβήτριας των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα . Το πρακτορείο κατηγορεί τη Μόσχα, μεταξύ άλλων, για «απέλαση» παιδιών που οι ρωσικές αρχές έσωσαν από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς και μετέφεραν από τη ζώνη μάχης σε ασφαλείς περιοχές.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , το να τίθεται το ερώτημα του ΔΠΔ για τη «σύλληψη» του Ρώσου προέδρου είναι απαράδεκτο, η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της και οι όποιες αποφάσεις της είναι άκυρες από νομική άποψη.
.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , σημείωσε νωρίτερα ότι το ΔΠΔ είναι μια περιορισμένης σύνθεσης, μια δομή τρίτου μέρους για τον ΟΗΕ , στην οποία πολλά κράτη δεν συμμετέχουν. Η δικαιοδοσία του δικαστηρίου δεν αναγνωρίζεται από χώρες στις οποίες ζει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Μεταξύ αυτών είναι η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ινδονησία, το Ιράν, το Καζακστάν, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία.
.
Η Ζαχάροβα υπενθύμισε επίσης ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι των κρατών έχουν ασυλία από τις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΔΠΔ και δεν θα συνεργαστεί μαζί του και οι ενέργειές της κατά της Μόσχας είναι νομικά άκυρες.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, είπε ότι οι αποφάσεις του ΔΠΔ, όπως η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του Πούτιν, δημιουργούν ένα τεράστιο αρνητικό δυναμικό. Προειδοποίησε επίσης τις γερμανικές αρχές , που υποστήριξαν τις ενέργειες αυτής της υπόθεσης, ότι η απόφαση να τις εφαρμόσουν θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου.
.
Σύμφωνα με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzi , η Μόσχα θεωρεί άκυρα και παράνομα οποιαδήποτε έγγραφα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Όπως είπε η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπό τον Πρόεδρο, η απόφαση του ΔΠΔ είναι περίεργη και επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι η Δύση δεν έχει άλλους τρόπους να εκφοβίσει τη χώρα.

…………………………………………………………………………………………..