Ο Κινέζος πρέσβης, η Κριμαία, τα σύνορα της Ουκρανίας και το κρύο ντους για τους Ευρωπαίους

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Χάρτης με “Ουκρανική Αυτόνομη Περιφέρεια της Πολωνίας”. Εικονογράφηση: dziennik-polityczny.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : Γράφαμε προ μηνών … Μια περίεργη σιωπή πλανάται στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, για τις δημόσιες δηλώσεις των Πολωνών … Με “αγωνία” θα αναμένουμε τις αντιδράσεις τους, όταν οι Πολωνοί θα κάνουν το βήμα !!! Θα περιμένουμε να δούμε αν θα επιβάλουν και στην Πολωνία κυρώσεις !!! Αν και προβλέπουμε ότι θα κάνουν τουμπεκί για την Πολωνία που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ … διότι έτσι θα “πλησιάσουν” πιο κοντά στη Ρωσσία !!!

Προβλέψιμοι οι Ευρωπαίοι στις επιλεκτικές αντιδράσεις τους … τις οποίες δεν είδαμε αντίστοιχα για το Κόσοβο ή για τα Σκόπια ή πιο πίσω για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για τον νατοϊκό βομβαρδισμό της Σερβίας, αφού αυτά έγιναν υπέρ των δικών τους συμφερόντων …

Όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti, [ Περίπου 80 ευρωπαίοι βουλευτές σε επιστολή τους κάλεσαν την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολόνα να κηρύξει τον Κινέζο πρεσβευτή στο Παρίσι Liu Shaye persona non grata.
“Ο πρέσβης Chaillet επιβεβαίωσε δημόσια ότι οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες δεν έχουν έγκυρο καθεστώς στο διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία που να μπορεί να προσδιορίσει το καθεστώς τους. Τέτοια σχόλια είναι πέρα ​​από τον αποδεκτό διπλωματικό λόγο”, δημοσίευσε το έγγραφο της εφημερίδας Monde.
.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκκλησης, η δήλωση του Κινέζου διπλωμάτη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και θα πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.
.
«Σας ζητάμε να κηρύξετε τον Πρέσβη Chaiet persona non grata ως απάντηση στην εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο Κινέζος πρέσβης Liu Shaye είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στο LCI TV ότι η Κριμαία ανήκε αρχικά στη Ρωσία και πέρασε στην Ουκρανική ΣΣΔ μόνο μετά την απόφαση του Νικίτα Χρουστσόφ . Επεσήμανε επίσης την απουσία διεθνούς συνθήκης που θα καθόριζε το καθεστώς των μετασοβιετικών κρατών ως κυρίαρχων χωρών. ]
.
Μα ο Κινέζος πρέσβης είπε την αληθινή ιστορία !! Αίφνης διαβάζουμε στη βικιπαίδεια … [ Η επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο … ] , [ … Στα 72 χρόνια της ύπαρξης της, τα σύνορα της ΣΣΔ της Ουκρανίας μεταβλήθηκαν πολλές φορές: μεγάλο μέρος των δυτικών εκτάσεων της χώρας ανήκε στην Πολωνία μέχρι το 1939 … ]
.
.
Επίσης διαβάζουμε εδώ[ Τα σύνορα της Ρωσσίας. Τα περισσότερα σύνορα της Ρωσσίας με χώρες, πρώην μέλη της ΕΣΣΔ, είναι “διαφανή”, δηλαδή πρακτικά απροστάτευτα και ασήμαντα εξασφαλισμένα τα σημεία των τελωνειακών συνόρων. Η οριοθέτηση των συνόρων της Ουκρανίας και της Ρωσσίας, καθώς και της Ρωσσίας και του Καζακστάν πραγματοποιήθηκε σε διοικητικό επίπεδο.
.
Υπάρχουν επίσης γεωπολιτικά όρια. Καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις μεταξύ των χωρών. Στα τέλη του 20ου αιώνα, τα δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ θεωρήθηκαν αντιφατικά. Αυτό σημαίνει ότι και στις δύο πλευρές των συγκεντρωμένων στρατευμάτων της. Σήμερα η σύγκρουση μπορεί να ονομαστεί τα νότια σύνορα της Ρωσσίας.

Οριοθέτηση των ουκρανικών συνόρων

Μέχρι σήμερα, τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσσίας η γραμμή παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, η οριοθέτηση της δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Ουκρανία και η Ρωσσία δεν έφεραν αυτό το ζήτημα στο λογικό της συμπέρασμα. Ο διαχωρισμός των εδαφών στο στενό του Kerch εξακολουθεί να παραμένει ένα ανεπίλυτο πρόβλημα. Ωστόσο, τα χερσαία σύνορά τους αναγνωρίστηκαν μεταξύ τους το 2003, σε επίπεδο προέδρων. Το 2004, η συναφθείσα συνθήκη επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η οριοθέτηση των συνόρων της Ουκρανίας στα ΗΕ δεν απαιτείται – η συνθήκη πρέπει να είναι διμερής και να εγκρίνεται μόνο από τις συμμετέχουσες χώρες.

Το πρόβλημα της οριοθέτησης των ουκρανο-ρωσσικών συνόρων

Το ζήτημα της καταγραφής των κρατικών συνόρων των χωρών. Η CIS προέκυψε το 1992, όταν ο διευθυντής της ρωσσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε ότι η πράξη του Ελσίνκι σχετικά με το απαραβίαστο των συνόρων δεν ισχύει για τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Αλλά η αντίστοιχη συμφωνία υπογράφηκε και εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο μόνο το 2003-2004. Ωστόσο, η οριοθέτηση των συνόρων δεν είναι η όλη διαδικασία. Περιλαμβάνει επίσης το στάδιο της οριοθέτησης. Στην πραγματικότητα, οριοθέτηση είναι η δημιουργία των πυλώνων των συνόρων. Κατά τη διάρκεια της οριοθέτησης, τα σύνορα των γειτονικών χωρών αντλούνται από τον αντίστοιχο χάρτη.

Μετά την επικύρωση της Συνθήκης, η ουκρανική και η ρωσσική πλευρά ήταν να δημιουργηθεί μια διμερής διμερής επιτροπή…

Προβλήματα επικοινωνίας με τη Ρωσσία

Η οριοθέτηση των συνόρων είναι διμερής συμφωνία. Όμως, εδώ και πολλά χρόνια, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών δεν ήταν αποτελεσματικές. Ταυτόχρονα, η απουσία οριοθέτησης των ουκρανο-ρωσσικών συνόρων περιπλέκει πολύ τις διαπραγματεύσεις των κρατών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι περίπου το 80% των παράνομων μεταναστών εμπίπτουν στις χώρες της ΕΕ ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα αυτών των χωρών. Δεν υπάρχει μηχανισμός για την αποτροπή αυτή από την ουκρανική πλευρά.

Η οριοθέτηση των συνόρων αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως τους κύριους λόγους για την αποτυχία μέχρι στιγμής είναι η έλλειψη μιας οριοθετημένης γραμμής συνόρων με τις γειτονικές χώρες… ]

……………………………………………………………………………………………………….