Γάλλος πολιτικός Φιλίππο: Η Κίνα αγνόησε τη φον ντερ Λάιεν, που συνόδευε τον Μακρόν

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen - RIA Novosti, 1920, 04/09/2023
© RIA Novosti / Stringer Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Φωτογραφία αρχείου

Γάλλος πολιτικός Φιλίππο: Η Κίνα αγνόησε τη φον ντερ Λάιεν, που συνόδευε τον Μακρόν

Οι κινεζικές αρχές αγνόησαν ουσιαστικά την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία συνόδευε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, δήλωσε ο Γάλλος πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής και ηγέτης του κινήματος Patriots Florian Filippo.
.
“Μηδενική υποδοχή, πλήρης αδιαφορία, χρειάστηκε να φύγει από τη χώρα με κανονική πτήση! Ήταν έξαλλη! Υπέροχη!” έγραψε στο Twitter.
.
Νωρίτερα, το ευρωπαϊκό δημοσίευμα Politico ανέφερε ότι η φον ντερ Λάιεν έτυχε ψυχρής υποδοχής κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, ενώ ο Μακρόν έγινε δεκτός με πλήρεις τιμές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Κίνας, κάτι που δεν αντιστοιχεί στον βαθμό της φον ντερ Λάιεν.
.
Επιπλέον, όπως σημειώνει το RIA Novosti, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε πολύ πιο συχνά με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping , ενώ το Πεκίνο αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από τη von der Leyen και την πιο αντικινεζική ρητορική της όσο το δυνατόν περισσότερο.
……………………………………….
σ.σ. : Κατά τη γνώμη μας, σωστά την αντιμετώπισαν οι Κινέζοι. Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα έκανε, ο εκλεγμένος από τον γαλλικό λαό, Πρόεδρος του κράτους της Γαλλίας !
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, δεν είναι εκλεγμένη, ούτε πρόεδρος, ούτε πρωθυπουργός κάποιου ευρωπαϊκού κράτους !! Είναι διορισμένη, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, από το συμβούλιο των αρχηγών των κρατών και έχει πάρει την έγκριση από το ευρωκοινοβούλιο !!
.
Η ΕΕ είναι μια ένωση κρατών, που έχουν αρχηγούς, εκλεγμένους από τους λαούς τους, πρωθυπουργούς ή προέδρους.
.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το πολιτικά ανεξάρτητο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ.
Ο/Η Πρόεδρος προτείνεται από τους αρχηγούς των κρατών μελών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού ληφθεί υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για να εκλεγεί πρόεδρος, ο/η υποψήφιος/-α πρέπει να στηριχθεί από την πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
.
( Διορίζεται κατόπιν πρότασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έγκρισής της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο/Η εκλεγμένος πρόεδρος αναλαμβάνει την επιλογή των επιτρόπων από καταλόγους υποψηφίων, όπως αυτοί διαμορφώνονται από τα κράτη μέλη, ενώ η τελική έγκριση για το διορισμό της Επιτροπής δίνεται από το Κοινοβούλιο. Η θητεία της διαρκεί για περίοδο πέντε ετών. )

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπεί την ΕΕ στη διεθνή σκηνή (ως εκτελεστικό όργανο)

  • ομιλεί εξ ονόματος όλων των χωρών της ΕΕ σε διεθνείς οργανισμούς, ειδικότερα στους τομείς της εμπορικής πολιτικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας
  • διαπραγματεύεται διεθνείς συμφωνίες εξ ονόματος της ΕΕ

Η Κίνα δεν είναι “διεθνής οργανισμός” , αλλά κράτος. Προσκεκλημένος επίσημα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, ως αρχηγός κράτους. Η συνάντηση έγινε μεταξύ των αρχηγών των δύο κρατών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν τον συνόδευε και την παρέπεμψαν, για συζητήσεις στους τομείς αρμοδιότητας της, με τους αντίστοιχους αρμόδιους του κινεζικού κράτους !!

………………………………………………………………………………………………………………………….