Ο Τσίπρας παριστάνει πάλι τον… αντισυστημικό !!

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

image

Εμφανίζεται ξαφνικά ως άφθαρτος, λες και δεν κυβέρνησε ποτέ. «Ξέχασε» την υποταγή του στις διαταγές των δανειστών και της εγχώριας ελίτ

Του τα σέρνει η εφημερίδα δημοκρατία !!

Στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, η οποία προμηνύεται να κινηθεί σε ακραίες κλίμακες, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στον παλιό, αντισυστημικό εαυτό του.

Στόχος του, να περιορίσει τις διαρροές που δείχνει πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά του, όπου κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και πρώην σύντροφοί του («ΑΝΤΑΡΣΥΑ», Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου), είτε αυτοτελώς είτε με σχήματα συνεργασίας, όπως με τον Γιάνη Βαρουφάκη, δείχνουν ικανοί να προκαλέσουν σημαντικές εκλογικές απώλειες.

«Οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες για τη ζωή μας» δήλωσε χθες από την Κόρινθο και αποκαλύπτοντας τις ανησυχίες του, πρόσθεσε: «Η απλή αναλογική είναι δίκαιο εκλογικό σύστημα και επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν σημαίνει ότι επιλέγουμε να ψηφίσουμε “διαμαρτυρία”, αλλά να το πω και διαφορετικά: Η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρίας, η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος είναι αυτή που θα πλήξει το σύστημα που μας κυβερνά εδώ και τέσσερα χρόνια. Το καθεστώς Μητσοτάκη».

Διεκδικώντας δε το μονοπώλιο του αυθεντικού εκφραστή της διάχυτης δυσαρέσκειας, σημείωσε: «Η ψήφος που θα πονέσει και τα συμφέροντα και αυτούς που μας κυβερνούν είναι η ψήφος που θα οδηγήσει στην ήττα της Ν.Δ. Και αυτή είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει την επόμενη ημέρα προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, που θα επαναφέρει τη δικαιοσύνη, την ελπίδα και την προοπτική. Οχι σε περιπέτειες με δεύτερες και τρίτες εκλογές».

Είναι φανερό ότι ο Α. Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποσύρει από το λεξιλόγιό του τα προβλήματα των εξαθλιωμένων από τις κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν ισχυρή επιρροή και δυνατότητες ικανές να διαμορφώσουν εκλογικούς συσχετισμούς. Αντίθετα, όπως έπραξε και την προηγούμενη ημέρα από το Περιστέρι, επιλέγει να απευθυνθεί προνομιακά στη μεσαία τάξη, η οποία του γύρισε θεαματικά την πλάτη στις κάλπες του 2019, μετά την οικτρή διάψευση των προσδοκιών της.

Το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη, όπως σημείωσε, «είναι η αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας της μεσαίας τάξης και των αδύναμων προς τους λίγους και ισχυρούς» και εξήγησε ότι αυτή η αναδιανομή συντελείται με δύο τρόπους: αφενός με τον υψηλό ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, κάτι που απογείωσε και την κρατική αισχροκέρδεια φέρνοντας στα ταμεία παραπάνω έσοδα 4 δισ. ευρώ το 2022, και αφετέρου μέσα από το τσουνάμι των πλειστηριασμών.

………………………………………………………………………………………………….