Ο Τραμπ κατηγορήθηκε για 34 κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ κατηγορήθηκε για 34 κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο

σ.σ. Εν τέλει, πέτυχαν να ικανοποιήσουν τους εαυτούς τους ότι κατάφεραν να τον έχουν υπό κράτηση για δύο ώρες!! Έχοντας πάρει το μήνυμα ότι όλο αυτό το μένος τους γυρίζει μπούμερανγκ και για μην ξεφτιλιστούν αποσύροντας τις κατηγορίες, του τις απήγγειλαν και … αυτό ήταν !! Πέτυχαν να τον κάνουν ήρωα στα μάτια των αμερικανών, ως τον μόνο πρόεδρο των ΗΠΑ που δεν έκανε πόλεμο και τον μόνο που σύρθηκε στα δικαστήρια !!

Ο Τραμπ στην αίθουσα του δικαστηρίου - RIA Novosti, 1920, 04/04/2023
© AP Photo / Seth Wenig Τραμπ στην αίθουσα του δικαστηρίου
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε επισήμως για παραποίηση επιχειρηματικών εγγράφων από 34 κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Για τι κατηγορήθηκε ο Τραμπ;

Ο δικηγόρος Άλβιν Μπραγκ είπε ότι ο πολιτικός και οι συνεργοί του συμφώνησαν το 2015 να δημιουργήσουν ένα σχέδιο για την καταστολή των αρνητικών πληροφοριών προκειμένου να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές της χώρας το 2016. Για τους σκοπούς αυτούς, έκαναν πληρωμές σε τρία άτομα.
.
Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν την πολιτική πληρωμής δύο γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της πρωταγωνίστριας ταινιών για ενήλικες, Στόρμι Ντάνιελς, επειδή σιωπούσαν για την υποτιθέμενη σχέση τους.
Συνολικά, το έγγραφο περιέχει 34 παραγράφους. Κάθε ένα από αυτά περιέχει κατηγορία για «παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων» με σκοπό την «απάτη και πρόθεση διάπραξης άλλου εγκλήματος».
Ο Τραμπ κατηγορήθηκε για «απειλητικά email, ομιλίες» και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στόχευαν τη Νέα Υόρκη , τα δικαστήρια της πόλης και τους εισαγγελείς.
Αφίσα για την υποστήριξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 04/04/2023
Η σύλληψη Τραμπ πυροδοτεί συνταγματική κρίση των ΗΠΑ

.

Ο Τραμπ ήταν υπό κράτηση για περίπου δύο ώρες, ενώ του ανέγνωσαν τις κατηγορίες και στη συνέχεια αφαιρέθηκε η επίσημη σύλληψη. Είχε ήδη επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο La Guardia για πτήση στη Φλόριντα .
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Τραμπ, Τζο Τακοπίνα, είπε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πελάτη του δεν είχαν στοιχεία. Ένας άλλος αξιωματούχος της άμυνας, ο Τοντ Μπλανς, χαρακτήρισε την υπόθεση «εντελώς πολιτική».
.
Η δίκη Τραμπ θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον προεδρεύοντα δικαστή. Σύμφωνα με το CNN, η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Δεκεμβρίου. Θα διεξαχθεί πρόσωπο με πρόσωπο και θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη .

……………………………………………………………………………………………………