ΗΠΑ. Ο αριθμός των νεκρών από ανεμοστρόβιλο αυξήθηκε στους 26

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέπειες ενός ανεμοστρόβιλου στην πόλη του Λιτλ Ροκ, Αρκάνσας - RIA Novosti, 1920, 04/02/2023
© AP Photo / Andrew DeMillo Οι συνέπειες ενός ανεμοστρόβιλου στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας. Φωτογραφία αρχείου

Ο αριθμός των νεκρών από έναν βίαιο ανεμοστρόβιλο σε οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ αυξήθηκε στους 26, μετέδωσε το CBS News .

«Δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα», αναφέρει το κανάλι, επικαλούμενο τους δικούς του υπολογισμούς. Επιπλέον, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Νωρίτερα αναφέρθηκαν για 18 θύματα.
Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης PowerOutage.us, περίπου 140 χιλιάδες καταναλωτές παραμένουν χωρίς παροχή ρεύματος στην Πενσυλβάνια , περίπου 82 χιλιάδες στο Οχάιο και περισσότεροι από 65 χιλιάδες στη Βιρτζίνια.
.
Το Σάββατο, το ABC News ανέφερε ότι ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε πολιτείες όπως το Αρκάνσας , ο Μισισιπής , η Αϊόβα , το Τενεσί , το Ιλινόις και το Ουισκόνσιν . Όπως σημειώνεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, περισσότεροι από 28 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη ζώνη, όπου από το βράδυ της Παρασκευής ίσχυε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο.
.
Την περασμένη Παρασκευή, το Λιτλ Ροκ, το διοικητικό κέντρο και η πολυπληθέστερη πόλη του Αρκάνσας, χτυπήθηκε σκληρά από τα στοιχεία. Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν σε αυτό. Η κυβερνήτης του Αρκάνσας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι οι αρχές δεν θα αφιερώσουν πόρους για την ανοικοδόμηση της πολιτείας. Με διάταγμά της η Εθνική Φρουρά ενεπλάκη στον αγώνα κατά των συνεπειών των στοιχείων.

………………………………………………………………………………………………