Εισηγήτρια του ΟΗΕ. Να σταματήσει η ατιμωρησία του Ισραήλ για τις προσαρτήσεις Παλαιστινιακών εδαφών !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Η ActionAid στην Παλαιστίνη! | ActionAid

Black Lives Matter … Χαμογέλα, είσαι Παλαιστίνιος ….

Η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ Albanese ζητά να σταματήσει η ατιμωρησία του Ισραήλ για τις προσαρτήσεις

Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Francesca Albanese
© Στιγμιότυπο από τη μετάδοση της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, Francesca Albanese. Φωτογραφία αρχείου
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να τερματίσει την ατιμωρησία του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Δυτική Όχθη, δήλωσε η Francesca Albanese, Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Παλαιστίνη με τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στο την 52η συνεδρία, τα λόγια της δίνονται στο δελτίο τύπου της οργάνωσης.
.
«Το κύμα θανατηφόρας βίας που έχει κατακλύσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις αρχές του τρέχοντος έτους είναι η αδυσώπητη συνέπεια μιας εισβολής και κατασταλτικής κατοχής χωρίς ορατό τέλος και μιας κουλτούρας ανομίας και ατιμωρησίας που το Ισραήλ έθρεψε και απολάμβανε» είπε.
.
Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια 90 ημερών, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στα παλαιστινιακά εδάφη έχουν αφήσει 80 νεκρούς και περισσότερους από 2.000 τραυματίες, ενώ 13 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

“Το Ισραήλ, τολμημένο από την έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης, έχει εδραιώσει την επιθετική και κατασταλτική κατοχή του, με τα κράτη μέλη να προσφέρουν κάτι περισσότερο από συμβολική καταδίκη <…> και τους νομικούς επιστήμονες να συμμετέχουν σε θεωρητικό διάλογο”, είπε ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ.

Η Albanese καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να «ανέχεται» τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ για σχεδόν έναν αιώνα.

Από τις αρχές του 2023, η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ειδικά στις πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς , έχει γίνει πολύ δύσκολη λόγω των αδιάκοπων επιδρομών του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων.
.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κατηγόρησε τον ΟΗΕ για μεροληψία λόγω δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξέφραζε ανησυχία για τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη .
.
Στο έγγραφο, το Συμβούλιο Ασφαλείας επανέλαβε ότι η συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ αποτελεί επικίνδυνη απειλή για τη βιωσιμότητα μιας λύσης δύο κρατών εντός των συνόρων του 1967.
.
Η εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη, καθώς και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ , την οποία η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή θεωρεί πρωτεύουσά της, είναι ένα από τα κύρια προβλήματα στις σχέσεις του Ισραήλ με τη διεθνή κοινότητα. Επιπλέον, αυτά τα βήματα χρησιμεύουν ως ένα από τα εμπόδια στην αναζήτηση ειρήνης με τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται μια τέτοια επέκταση ως πολιτική εδραίωσης του εβραϊκού κράτους στα κατακτημένα εδάφη.
Οι Παλαιστίνιοι, στο πλαίσιο της ανασταλείσας πλέον ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ, απαιτούν τα μελλοντικά σύνορα μεταξύ των δύο κυρίαρχων κρατών να ακολουθήσουν τις γραμμές που υπήρχαν πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, με πιθανή ανταλλαγή εδαφών. Ελπίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στη Δυτική Όχθη του ποταμού Ιορδάνη και στη Λωρίδα της Γάζας και θέλουν να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά τους. Το Ισραήλ αρνείται να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 και πολύ περισσότερο να μοιραστεί την Ιερουσαλήμ με τους Άραβες , που έχει ήδη ανακηρύξει την αιώνια και αδιαίρετη πρωτεύουσά του. Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………….