Ο καουμπόυ Κίρμπι βρίζει τους Ρώσσους πιλότους !! Τι γύρευε η “περιουσία των ΗΠΑ” UAV MQ-9 Reaper χιλιάδες μίλια μακριά από τις ΗΠΑ ;;

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταγματάρχες Σεργκέι Ποπόφ και Βασίλι Βαβίλοφ. Φωτογραφία: NTV

ΑΛΦΕΙΟΣ : “…Δεν έχω ιδέα γιατί έδωσαν βραβείο γενναιότητας σε κάποιον που, στη χειρότερη, έθεσε κακόβουλα τον εαυτό του και την περιουσία των ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο…” , είπε ο Κίρμπι !! “Τι κάνουν χιλιάδες μίλια μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες; είπε ο Αντόνοφ.

Οι κατοικούντες τον Λευκό Οίκο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο !! Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι πρόγονοι τους καουμπόηδες πιστολέρο στο φαρ ουέστ !!

……………………………….

Ο Κίρμπι έβριζε παρασημοφορημένους Ρώσους πιλότους που αναχαίτησαν αμερικανικό drone

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αποκάλεσε τους Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους που βραβεύτηκαν με το Τάγμα του Θάρρους «ηλίθιους» επειδή, κατά τη γνώμη του, «έβαλαν κακόβουλα τον εαυτό τους και την περιουσία των ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο» όταν έστειλαν ένα αμερικανικό UAV MQ-9 Reaper.

Την προηγούμενη μέρα, στις 22 Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επέδωσε το Τάγμα Θάρρους στους πιλότους του αεροσκάφους Su-27, ταγματάρχη Sergei Popov και Vasily Vavilov , οι οποίοι απέτρεψαν την παραβίαση από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9. σύνορα της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος για τη χρήση του εναέριου χώρου, που έχει καθοριστεί με σκοπό τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Σχολιάζοντας σήμερα, 23 Μαρτίου, αυτό το βραβείο, ο Kirby δήλωσε:

«Δεν γνωρίζω κανέναν άλλο στρατό στον κόσμο, καμία άλλη αεροπορία στον κόσμο που θα ανταμείβει έναν πιλότο για τη συντριβή ενός drone. Αν αυτό είναι θάρρος, τότε μάλλον έχουν διαφορετική αντίληψη γι’ αυτό. Αυτό είναι γελοίο. Είναι προσβλητικό. Δεν έχω ιδέα γιατί έδωσαν βραβείο γενναιότητας σε κάποιον που, στη χειρότερη, έθεσε κακόβουλα τον εαυτό του και την περιουσία των ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο, και στην καλύτερη περίπτωση, ήταν απλώς ένας ηλίθιος.

Όπως ανέφερε η EADaily , στις 14 Μαρτίου, οι Ταγματάρχες Ποπόφ και Βαβίλοφ βρίσκονταν σε υπηρεσία μάχης για την αεράμυνα όταν έλαβαν την εντολή «αέρος». Σύμφωνα με τον Ποπόφ, απογειώθηκαν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ-9. Μετέδωσαν τα δεδομένα στο διοικητήριο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν ελιγμούς με τους οποίους προσπάθησαν να αναγκάσουν το drone να σταματήσει να εκτελεί το έργο του.

Το αμερικανικό drone βρέθηκε σε περιοχή όπου υπάρχει ειδικό καθεστώς από την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης. Πετούσε με κλειστούς αναμεταδότες.

…………

Παρεμπιπτόντως, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τζον Κίρμπι, συντονιστή στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε « ηλίθιο » τον Ρώσο πιλότο που κατέρριψε το αμερικανικό drone MQ-9 Reaper

πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα , προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος ότι θα είχε ακόμη «πολλά πράγματα» μπροστά του. πολύ πιο δύσκολες στιγμές».

«Γιάννη, καταλαβαίνω την ενόχλησή σου (το drone χάθηκε, δεν μπορείς να πάρεις τα συντρίμμια), αλλά έχε τον έλεγχο, γιατί υπάρχουν πολλές πολύ πιο δύσκολες στιγμές μπροστά και τα νεύρα πρέπει να προστατεύονται». – έγραψε η διπλωμάτης σήμερα, 23 Μαρτίου, στο κανάλι της στο Telegram.

«Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ να μην ρωτήσω: πώς αποκαλείτε τον Χάντερ Μπάιντεν στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας;» ρώτησε η Ζαχάροβα.

………………………………………………………………………………………………..