Η απόφαση Biden για την Αλάσκα έφερε στον Πούτιν μια σημαντική νίκη !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπάιντεν υπέγραψε πρόσφατα διάταγμα για τον περιορισμό της ανάπτυξης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Αρκτικό Ωκεανό και την Αλάσκα . Στην πραγματικότητα, αυτό βοήθησε τον Ρώσο πρόεδρο να κερδίσει.

«Αυτή η απόφαση Μπάιντεν μόλις έφερε στον Πούτιν μια σημαντική νίκη», αναφέρει το άρθρο.

Το διάταγμα συνεπάγεται απαγόρευση της ανάπτυξης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και αυτό το βήμα, σύμφωνα με ειδικούς του The Heritage Foundation, δίνει στη Ρωσία ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Γεγονός είναι, σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσική Ομοσπονδία αποκτά μια μοναδική ευκαιρία να κυριαρχήσει σε τομείς που αφθονούν σε πολύτιμα υλικά . Επιπλέον, η Μόσχα ποντάρει εδώ και καιρό στην ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής. Και τώρα, χάρη στον Μπάιντεν, μπορεί να επικεντρωθεί μόνος του στην εξόρυξη πόρων.

Και επίσης – και αυτό είναι επίσης λόγος δυσαρέσκειας – η Κίνα θα είναι η νικήτρια . Εξάλλου, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να αναπτύξει την πράσινη ενέργεια. Και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξαρτημάτων στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα.

«Ακριβώς όπως η έμφαση του Μπάιντεν στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια είναι ένα όφελος για την Κίνα, έναν σημαντικό παραγωγό συστατικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η απαγόρευση της εξερεύνησης στην Αρκτική δίνει στη Ρωσία ένα πλεονέκτημα σε αυτά τα παγωμένα νερά που είναι γεμάτα με πολύτιμα ορυκτά», λέει το Heritage Foundation. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό αυτό εστιάζει περισσότερο σε κοινό στις Η.Π.Α. Και το Heritage Foundation ενεργεί σε αυτή την περίπτωση ως ο φερέφωνος εκείνων των δυνάμεων στις Ηνωμένες Πολιτείες που θεωρούν απαραίτητη την ανάπτυξη της εξόρυξης. Ειδικά πολλοί από αυτούς στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Η θέση της προηγούμενης διοίκησης στο θέμα αυτό ήταν ριζικά διαφορετική από τη σημερινή. Αλλά μόλις ο Τζο Μπάιντεν αντικατέστησε τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος, η γνώμη της ηγεσίας των ΗΠΑ σχετικά με τη δυνατότητα εξόρυξης πόρων στην Αρκτική ζώνη και κατασκευής υποδομών άλλαξε αμέσως .

Είναι πιθανό, ωστόσο, στη συνέχεια αυτή η άποψη να αλλάξει ξανά κατά 180 μοίρες. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και περισσότερες από μία φορές.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………………