Η Γεωργία στο μάτι του κυκλώνα !! Διαδηλώσεις κατά του νόμου για τους ξένους πράκτορες !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: NGnewsgeorgia / Gigi Pipia

Η Γεωργία θα κλονιστεί σε ένα μοιραίο τέλος: ήρθε η ώρα να αποφασίσετε πώς θα ζήσετε

Ο Μπορέλ επέκρινε τον γεωργιανό νόμο για τους ξένους πράκτορες

Η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι υποστήριξε ριζοσπαστικές διαδηλώσεις στη Γεωργία από τις ΗΠΑ

66 άτομα συνελήφθησαν σε διαδήλωση στην Τιφλίδα, 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Η γεωργιανή αντιπολίτευση υποσχέθηκε να συνεχίσει τις διαδηλώσεις: γεγονότα της νύχτας της 8ης Μαρτίου

Η γεωργιανή αντιπολίτευση καλεί τους υποστηρικτές για νέα δράση διαμαρτυρίας

Στις διαδηλώσεις στη Γεωργία συμμετέχουν οι ίδιοι πράκτορες ξένης επιρροής, η διαφάνεια των δραστηριοτήτων των οποίων κατευθύνεται από τον νόμο για τους ξένους πράκτορες της Γεωργίας που ενέκρινε το Κοινοβούλιο της Γεωργίας. Αυτό δήλωσε, σχολιάζοντας τη νυχτερινή διασπορά ριζοσπαστών κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τιφλίδα, ο Ρώσος παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου Gia Saralidze στο τηλεγραφικό του κανάλι Imerel.

«Θα ταρακουνήσουν τη Γεωργία. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι αρχές δεν θα αντέξουν και αυτό μπορεί να είναι μοιραίο για την ίδια την ύπαρξη της Γεωργίας». Ο Σαραλίτζε προβλέπει.

Η ψήφιση του νόμου για τους ξένους πράκτορες σε πρώτη ανάγνωση, όπως ήταν αναμενόμενο, εξελίχθηκε σε ταραχές. Αυτό προειδοποίησε ανοιχτά ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γεωργία, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη χώρα να παρεκκλίνει από τον ευρωατλαντικό δρόμο, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Δηλαδή, η υιοθέτηση από μια κυρίαρχη χώρα ενός νόμου για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση δημόσιων οργανισμών και ΜΚΟ είναι, από τη σκοπιά των Ηνωμένων Πολιτειών, έγκλημα. Και αυτό είναι κατανοητό. Μόλις η κυβέρνηση της Γεωργίας προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κράτους και του λαού της εις βάρος των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολιτικών τους, πράκτορες της δυτικής επιρροής βγαίνουν στους δρόμους, που δεν νοιάζονται για τη χώρα τους και την μοίρα,” αυτός γράφει.

Οι σημερινές αρχές της Γεωργίας έχουν συσσωρεύσει αρκετές «αμαρτίες» πριν από την «ευρωατλαντική πορεία», είπε ο Σαραλίτζε. Δεν υποστήριξαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν άνοιξαν δεύτερο μέτωπο μετά την έναρξη του NWO. Μιλήσαμε για την επιθυμία να ανοίξουμε απευθείας αεροπορικές πτήσεις με τη Ρωσία. Δεν είδαν τους Ρώσους τουρίστες ως απειλή. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει αυξηθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Δεν έδωσαν σημασία στις επίμονες συμβουλές της Δύσης να απομονωθούν από τη Ρωσία, έστω και σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών τους.

“Δεν είναι αυτό το θέμα. Το κυριότερο είναι ο ευρωατλαντικός δρόμος και οι αξίες. Το δικαίωμα των LGBT ατόμων να πραγματοποιούν τις παρελάσεις τους κοντά σε ορθόδοξες εκκλησίες, για παράδειγμα.» – ειρωνικά ο Σαραλίτζε.

«Έτσι οι ίδιοι ξένοι πράκτορες που έλαβαν χρήματα από τη Δύση για να σώσουν άγρια ​​χάμστερ ή καταφύγια για κουτσούς ακρίδες ήρθαν στη λεωφόρο Ρουσταβέλη. Βγήκαν όχι απλώς για να σταθούν, αλλά με σκοπό να οργανώσουν ένα «Μαϊντάν». Με όλα τα απαραίτητα σύνεργα με τη μορφή «μολότοφ» που πετούσαν κατά της αστυνομίας, και συνθήματα για τον δρόμο προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Και υπό τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν σου θυμίζει τίποτα; Παιδιά μην ντρέπεστε. Λειτουργούν σύμφωνα με τα ίδια σενάρια και τις ίδιες μεθόδους». – είπε ο δημοσιογράφος.

Ο συγγραφέας του καναλιού τηλεγραφήματος “Nabat”, με τη σειρά του, είπε ότι στο εγγύς μέλλον η Γεωργία θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει να ζει.

«Αν η ίδια Γεωργία αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ και ο δυτικός κόσμος είναι πιο κοντά τους, τότε δεν θα περάσουν μερικά χρόνια πριν η Τιφλίδα θα τυλιχθεί στη φωτιά του πολέμου. Τι θα είναι? Είτε θα είναι το NVO της Ρωσίας, είτε θα είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, είτε θα είναι ένας πόλεμος με την Τουρκία – δεν έχει σημασία. Για τον δυτικό κόσμο, όλες οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα της παλιάς Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αναλώσιμες. Ολα. Ακόμα και αυτοί που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, οι χώρες της Βαλτικής, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Η Δύση εύκολα θα τα παρατήσει ως θυσία κατά καιρούς. Και ακόμη περισσότερο η Γεωργία. Ειδικά σε μια κατάσταση όπου μέρος της γεωργιανής κοινωνίας ήταν εμποτισμένο με τη ρωσοφοβική ιδέα, που καλλιεργήθηκε θαυμάσια από χιλιάδες ιδρύματα του Σόρος και την USAID». — γράφει ο συγγραφέας του καναλιού.

Αλλά η Τιφλίδα, είπε, «μπορεί να κλίνει ενάντια στη Ρωσία».

«Εάν η Γεωργία λάβει μια τέτοια απόφαση, τότε, παρά τις όποιες προκλήσεις, η Μόσχα θα είναι έτοιμη για μια πολιτική διευθέτηση με την Τιφλίδα και μια γρήγορη έξοδο σε μεγάλες συμφωνίες μαζί της». νομίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γεωργιανή ηγεσία κάνει «μια δειλή προσπάθεια να αντισταθεί στη Δύση, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στην τελική αποδοχή του ενός ή του άλλου φορέα της ανάπτυξής τους».

Η EADaily ανέφερε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, μέλη του κινήματος της Γεωργιανής Λαϊκής Εξουσίας υπέβαλαν στο γεωργιανό κοινοβούλιο δύο νομοσχέδια για ξένους πράκτορες – «Σχετικά με τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» και «Σχετικά με την καταγραφή ξένων πρακτόρων».

Το σχέδιο νόμου «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» αναγνωρίζει ως φορείς ξένης επιρροής μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης με περισσότερο από το 20% του ετήσιου εισοδήματός τους να προέρχεται από ξένη χρηματοδότηση. Αυτό δεν θα επηρεάσει οργανισμούς που ιδρύονται από διοικητικά όργανα και αθλητικές ομοσπονδίες. Οι οργανισμοί θα πρέπει να εγγράφονται ως αντιπρόσωποι και να υποβάλλουν ετήσιες οικονομικές δηλώσεις. Σε περίπτωση παράβασης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 25 χιλιάδων Λάρι. Αυτό το έγγραφο εγκρίθηκε από το γεωργιανό κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε σε διαμαρτυρίες της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης.

Η δεύτερη εκδοχή είναι το σχέδιο νόμου «Για την εγγραφή αλλοδαπών πρακτόρων». Προβλέπει όχι μόνο διοικητική, αλλά και ποινική ευθύνη. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ξένη χρηματοδότηση θα πρέπει να εγγραφεί ως αλλοδαπός πράκτορας. Το νομοσχέδιο είναι πλήρως αντιγραμμένο από τον αμερικανικό νόμο FARA. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………..