Έγκλημα ΟΣΕ. Παραίτηση εν μέσω κατακραυγής από την επιτροπή για την διερεύνηση της τραγωδίας

News ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέμπη: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή για την διερεύνηση της τραγωδίας

Τέμπη: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή για την διερεύνηση της τραγωδίας

Παραιτήθηκε από την επιτροπή που συστήθηκε για την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Η παραίτηση του ήρθε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του στην τριμελή επιτροπή, καθώς ο καθηγητής Ζηλιασκόπουλος υπηρέτησε από το 2010 έως το 2015 ως διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επομένως θα καλείτο να διερευνήσει και τα πεπραγμένα της δικής του διοίκησης.

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου» δήλωσε ο Θ. Ζηλιασκόπουλος.

Στη θέση του τοποθετείται ο Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πηγή

………………………………

Σχετικά …

Έγκλημα ΟΣΕ. Με εντολή Μητσοτάκη “δεν θα αποδώσει ευθύνες” η επιτροπή που σύστησε ο Γεραπετρίτης !!

…………………………………………………………………………………………