Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα-Βεγγάζη.

News ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Greek FM: Athens-Benghazi flights launching on Thursday
Trade and economic sectors, as well as business and tourist flows, will be strengthened by the new flights

Οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βεγγάζης της Λιβύης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πτήσεις Αθήνα-Βεγγάζη-Αθήνα θα εκτελούνται από τους αερομεταφορείς Air Mediterranean και Marathon Airlines, με την πρώτη πτήση να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου από την Marathon Airlines. Σε αυτήν την πτήση θα επιβιβαστεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη Σταύρος Βενιζέλος, σημειώθηκε.

Η προώθηση των ελληνικών δράσεων στη Βεγγάζη -συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής συμβολής της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Βεγγάζης- οδηγεί σε απτά οικονομικά οφέλη, τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Η νέα αυτή αεροπορική σύνδεση αποτελεί προάγγελο της πρόθεσης της Ελλάδας για μακροχρόνια παρουσία, συνεργασία και βοήθεια σε ολόκληρη τη χώρα της Λιβύης όταν η εσωτερική κατάσταση εκεί το επιτρέπει, σημειώθηκε περαιτέρω.

Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Βεγγάζης αναμένεται να προωθήσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο φίλων λαών, σε συνδυασμό με την έναρξη βίζας εισόδου στην Ελλάδα, για τις οποίες οι αιτήσεις θα είναι διαθέσιμες στο Ελληνικό Προξενείο στη Βεγγάζη στις 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε το υπουργείο.

Ο εμπορικός και οικονομικός τομέας, καθώς και οι επιχειρηματικές και τουριστικές ροές θα ενισχυθούν επίσης με τις νέες πτήσεις, τονίστηκε, μέσω των οποίων θα ενταθούν οι πολιτιστικές επαφές, λειτουργώντας ως γέφυρα φιλίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή

………………………………….

Σχετικό … Η Βεγγάζη είναι η Ισλαμική Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2023

……………………………………………………………………………………………….