Keanu Reeves. Κάθε μέρα επιλέγει ένα πράγμα που δεν αγοράζεται…

Style ΑΡΘΡΑ

 

Native American Store Ο Keanu Reeves εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του στα 3 του χρόνια και μεγάλωσε με 3 διαφορετικούς πατριούς. Είναι δυσλεκτικός. Το όνειρό του να γίνει παίκτης χόκεϊ γκρεμίστηκε από σοβαρό ατύχημα. Η κόρη του πέθανε στη γέννα. Η γυναίκα του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο καλύτερός του φίλος, Ρίβερ Φοίνιξ, πέθανε από υπερβολική δόση. Η αδερφή του έχει λευχαιμία.

Και με όλα όσα έχουν συμβεί, ο Keanu Reeves δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν γύριζε την ταινία “The Lake House”, άκουσε τη συζήτηση δύο βοηθών ενδυμάτων. Ο ένας έκλαψε γιατί θα έχανε το σπίτι του αν δεν πλήρωνε $20.000 και την ίδια μέρα ο Keanu κατέθεσε το απαραίτητο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας. Επίσης έκανε δωρεά στρατοσφαιρικού ποσά στα νοσοκομεία.
Το 2010, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Keanu μπήκε σε έναν φούρνο και αγόρασε ένα μπριός με ένα κερί, το έφαγε μπροστά από τον φούρνο και πρόσφερε καφέ σε ανθρώπους που σταμάτησαν να του μιλήσουν.
Αφού κέρδισε αστρονομικά ποσά για την τριλογία Matrix, ο ηθοποιός δώρισε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στο προσωπικό που χειρίστηκε τα κοστούμια και τα ειδικά εφέ – τους πραγματικούς ήρωες της τριλογίας, όπως τους αποκαλούσε.
Έδωσε επίσης μια Harley-Davidson σε κάθε ένα από τα νταμπλ ακροβατικών. Συνολική δαπάνη αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Και για πολλές επιτυχημένες ταινίες, έχει δώσει ακόμη και το 90% του μισθού του για να επιτρέψει στην παραγωγή να προσλάβει άλλους πρωταγωνιστές.
Το 1997 κάποιοι παπαράτσι τον βρήκαν να περπατάει ένα πρωί παρέα με έναν άστεγο στο Λος Άντζελες, να τον ακούει και να μοιράζεται τη ζωή του για λίγες ώρες.
.
Τα περισσότερα αστέρια όταν κάνουν μια φιλανθρωπική χειρονομία το δηλώνουν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι κάνει φιλανθρωπία, απλά το κάνει ως θέμα ηθικών αρχών και όχι για να φαίνεται καλύτερα στα μάτια των άλλων.
Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να αγοράσει τα πάντα, και αντίθετα κάθε μέρα σηκώνεται και επιλέγει ένα πράγμα που δεν αγοράζεται: Να είναι καλός άνθρωπος.
Ο πατέρας του Keanu Reeves είναι ιθαγενής Χαβανέζικης καταγωγής

…………………………………………………………………………………………….