Συρία. Ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό αντί για βοήθεια λόγω του σεισμού !! 15 νεκροί…

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης στη Δαμασκό.

Η Συρία απαιτεί επείγουσα διεθνή δράση για τον περιορισμό των ισραηλινών εχθροπραξιών στο συριακό έδαφος

 «Η Συρία αναμένει από τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσουν την ισραηλινή επιθετικότητα και εγκλήματα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τους αποτρέψουν, να τους λογοδοτήσουν, να τιμωρήσουν τους δράστες τους και να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών. Κυριακή.

Το υπουργείο ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ότι τη στιγμή που η Συρία προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της, να θάψει τους μάρτυρες της και να λάβει συλλυπητήρια, συμπάθεια και διεθνή ανθρωπιστική υποστήριξη για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού, η ισραηλινή οντότητα εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση σήμερα με στόχο την κατοικημένες γειτονιές στη Δαμασκό με αμάχους, προκαλώντας, σε πρωταρχικό απολογισμό, το μαρτύριο 5 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 15 και την καταστροφή ορισμένων σπιτιών.

Το υπουργείο πρόσθεσε: «Η επιθετικότητα έρχεται στο πλαίσιο των συστηματικών ισραηλινών επιθέσεων εναντίον συριακών στόχων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, κέντρων εξυπηρέτησης, αεροδρόμια και λιμανιών, εκφοβίζοντας τους Σύρους που εξακολουθούν να υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού και εργάζονται. για να στηρίξουμε όσους πλήττονται από αυτό».

Το υπουργείο σημείωσε ότι η εχθρική ενέργεια συμπίπτει επίσης με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση Daesh (ISIS), που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες αθώους πολίτες στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Χομς.

Το υπουργείο τόνισε ότι «η συνέχιση αυτών των βίαιων επιθέσεων και εγκλημάτων κατά του παλαιστινιακού και του συριακού λαού συνιστά ρητή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και απαιτεί επείγουσα διεθνή δράση για να σταματήσουν οι επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ στο συριακό έδαφος.

Πηγή, SANA

…………………………………………………………………………………………………………..