ΔΣΑ: Πως γνώριζε ο Στουρνάρας την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα Funds;

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείζον ζήτημα λειτουργίας της δικαιοσύνης τίθεται από την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία ευθέως θέτει ζήτημα προειλημμένης δικαστικής απόφασης η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

Ο ΔΣΑ θέτει ερωτήματα για τις περίεργες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν γύρω από την εκδίκαση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της υπόθεσης πλειστηριασμών από τα funds και κυρίως ρωτά πως ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας γνώριζε από το Νοέμβριο του 2023 την απόφαση και την προεξοφλούσε σε επίσημες εκθέσεις. 

Συγκεκριμένα Ο ΔΣΑ διατυπώνει δημόσια τρία ερωτήματα που, όπως αναφέρει, αγγίζουν τον πυρήνα της δικαστικής ανεξαρτησίας και συγκεκριμένα:

  • Πώς είναι δυνατόν να σχηματίζει δικανική πεποίθηση η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε 8 ημέρες (!) από το κλείσιμο του φακέλου και να εκδίδει απόφαση κατά το πλήρες αυτής σκεπτικό εντός άλλων 8 ημερών (!) σε ένα δυσχερέστατο νομικό και δικονομικό ζήτημα με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, με χιλιάδες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών, την ώρα που μια συνήθης δικαστική απόφαση απαιτεί μήνες μέχρι χρόνια για την έκδοσή της, και όλη η νομική κοινότητα διαρκώς και απολύτως δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης;
  • Θα αποδοθούν ή θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την εξόφθαλμα παράνομη παραβίαση της μυστικότητας της διάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου;
  • Πώς εξηγείται η πρόωρη γνώση της άνω δικαστικής κρισιολόγησης από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Νοέμβριος 2022), την οποία από την πρώτη στιγμή στηλιτεύσαμε ως μορφή προσπάθειας επηρεασμού της απόφασης;

Ο ΔΣΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριζόντια αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και παράλληλα αναφέρει ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα προσφυγής ενώπιον των αρμοδίων ευρωπαϊκών θεσμών για την παραβίαση του άρθρου 107 ΣΛΕΕ που αφορά τις έμμεσες κρατικές επιδοτήσεις, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των funds.

Πηγή

…………………………..

Σχετικά …

Όλα τα κοράκια μαζί στα funds !! Ο γιος του Αρεοπαγίτη Ντογιάκου, τα παιδιά του Σιούφα, ο Πάτσης, κόμματα της Βουλής, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιμελητές !!

Η ΕΘΕΑΣ αγροτών καλεί τα κόμματα να λύσουν με νόμο τη γάγγραινα των funds

Είναι παράνομη η σημερινή διπλό-πληρωμή των “κόκκινων” δανείων; Δείτε τι λέει ο καθηγητής Κων. Κυρίτσης !!

Σύνταγμα της Ελλάδας
Βουλή των Ελλήνων

Άρθρο 17

[ 1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.

2. Kανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως ο νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά το χρόνο της συζήτησης στο δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης. Aν ζητηθεί απευθείας ο οριστικός προσδιορισμός της αποζημίωσης, λαμβάνεται υπόψη η αξία κατά το χρόνο της σχετικής συζήτησης στο δικαστήριο. ]

………………………………………………………………………………………………….