Σεισμός Συρία. Άσαντ προς Γκρίφιθς: Αναγκαιότητα παροχής επείγουσας βοήθειας σε όλες τις περιοχές της Συρίας

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δέχθηκε τη Δευτέρα τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και τον Συντονιστή Αρωγής Έκτακτης Ανάγκης Μάρτιν Γκρίφιθς και μια συνοδευτική αντιπροσωπεία.

Όπως αναφέρει το Συριακό πρακτορείο SANA, οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν τις επιπτώσεις του σεισμού που έπληξε τη Συρία και τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες για τον συριακό λαό να ξεπεράσει αυτές τις επιπτώσεις, με τον Γκρίφιθς να αναφέρεται στην ταχεία απάντηση της συριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες διάσωσης και ανακούφισης.

Ο Γκρίφιθς τόνισε ότι ο ΟΗΕ επιδιώκει να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης και ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική ανάγκη για τους Σύρους.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επιβεβαίωσε την ανάγκη για παροχή επείγουσας βοήθειας σε όλες τις περιοχές στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπόκεινται σε κατοχή και την κυριαρχία των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης την αναγκαιότητα επικέντρωσης των διεθνών προσπαθειών στην ανασυγκρότηση των υποδομών στη Συρία, καθώς αυτό το ζήτημα είναι επείγουσα ανάγκη για τη σταθερότητα του συριακού λαού και την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στις πόλεις και τις περιοχές τους.

…………….

σ.σ. : Κι ενώ οι φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί, δεν έχουν σύνορα ούτε διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε “καλούς” και “κακούς” και δεν επιλέγουν ποιούς θα καταστρέψουν, οι αντιπολιτευόμενοι τον εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας, διαχωρίζουν τους ανθρώπους, βάζουν “σύνορα” και διαμαρτύρονται, κάνοντας πολιτική πάνω στην καταστροφή και τους νεκρούς, για το γεγονός ότι ο ΟΗΕ … επέτρεψε τις παραδόσεις βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία μέσω δύο μεθοριακών περασμάτων με την Τουρκία !!

«Αυτό είναι σοκαριστικό και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς συμπεριφέρεται ο ΟΗΕ», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ραΐντ αλ Σάλεχ, επικεφαλής της οργάνωσης “Λευκά Κράνη” κι ότι αυτή η απόφαση προσέφερε «δωρεάν πολιτικό κέρδος» στο Σύρο πρόεδρο !!

Τα συμπεράσματα δικά σας …

…………………………………………………………………………………………………….