Στα άδυτα του Κάτω Κόσμου στο Κρεμλίνο

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μυστική βιβλιοθήκη του Κάτω Κόσμου στο Κρεμλίνο του απογόνου των Παλαιολόγων: Ο Ιβάν Δ΄ ΒασίλιεβιτςΙβάν ο Τρομερός απόγονος των Παλαιολόγων θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος τσάρος (Αυτοκράτορας, Καίσαρας) και Κυβερνήτης πασών των Ρωσσιών καθώς με τις κατακτήσεις του το βασίλειο της Ρωσσίας μετονομάζεται σε Αυτοκρατορία.

Στά άδυτα του Κάτω Κόσμου στο Κρεμλίνο

Το δίκτυο των κατακόμβων του Κρεμλίνου, εντυπωσιακό στο μέγεθός του, έχει τις ρίζες του στην ιστορία της βασιλείας της αρχαίας οικογένειας του κυρίαρχου όλης της Ρωσσίας, Ιβάν του Τρομερού.

 Το δίκτυο των σηράγγων με το οποίο ο Ιβάν έδωσε εντολή να σκάψουν ολόκληρη την πόλη κρατήθηκε με την άκρα μυστικότητα και κρατά ακόμα πολλά μυστικά, όμορφα και τρομερά.

Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1530 στη Μόσχα, γιος του Ρουρικίδη Μεγάλου Δούκα της Μοσχοβίας Βασιλείου Γ΄ και της Έλενας Γκλίνσκαγιας. Μέσω της γιαγιάς του Σοφίας Παλαιολογίνας o σύζυγός της Ιβάν Γ΄ ήταν ο πρώτος στη ρωσσική ιστορία που ονομάσθηκε Μέγας, λόγω του έργου που πραγματοποίησε, συνεπικουρούμενος από τη Ζωή (Σοφία) Παλαιολογίνα– δηλαδή ο Ιβάν ο Τρομερός ήταν δισεγγονός του Θωμά Παλαιολόγου, δεσπότη του Μωρέως, αδελφού των Ιωάννη Η΄ και Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου. Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ