Τιτανομαχία των ΗΠΑ στην Ουκρανία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τιτάνιο δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο αντιρωσικών κυρώσεων. Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπλόκαρε μια πρόταση για την επιβολή κυρώσεων στη μεγαλύτερη παραγωγό τιτανίου στον κόσμο, τη ρωσική εταιρεία VSMPO-Avisma, αναφέρει το Newsweek. (Σχετικά, είχαμε δημοσιεύσει ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις αγορές βιομηχανικών μετάλλων από τη Ρωσσία παρά τα προβλήματα εφοδιασμού που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις σκληρές δηλώσεις για αποκλεισμό της Μόσχας από πρόσβαση σε συνάλλαγμα.)

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ένας από τους λόγους για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανίας είναι τα αποθέματα τιτανίου της Ουκρανίας, τα οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «τεράστια» .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν να λάβουν από την Ουκρανία το τιτάνιο που χρειάζονται στη στρατιωτική τους βιομηχανία, αναφέρει το περιοδικό.
«Μιλάμε για την ικανότητά μας να παράγουμε περισσότερα αεροσκάφη, μιλάμε για την ικανότητά μας να παράγουμε πυρομαχικά. Όλα αυτά εξαρτώνται από το τιτάνιο, και έχουμε επιτρέψει να εξαρτηθούμε από ξένους προμηθευτές σε αυτά τα θέματα. Η Ρωσία ήταν ένας από τους κύριους προμηθευτές». – είπε η πηγή της δημοσίευσης.

Τα κράτη και οι σύμμαχοί τους καταβάλλουν «προσπάθειες για εντοπισμό, ανάπτυξη και χρήση τεράστιων αποθεμάτων» τιτανίου στην Ουκρανία. Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι εάν «νικήσει η Ουκρανία», οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα «νέο κανάλι εξόρυξης τιτανίου». Μια ανώνυμη πηγή είπε στο περιοδικό ότι για την αμυντική βιομηχανία στην Αμερική, το τιτάνιο αντιπροσωπεύει ένα «ευπαθές κλειδί».

Το περιοδικό υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του περασμένου έτους οδήγησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διερευνήσει «τη δυνατότητα χρήσης πηγών τιτανίου από την Ουκρανία ως πιθανή εναλλακτική λύση στις κινεζικές και ρωσικές πηγές». Οι ΗΠΑ χρειάζονται τιτάνιο για να δημιουργήσουν όπλα που θα βοηθήσουν στη συγκράτηση του Πεκίνου.

Με πληροφορίες από την ΕΑdaily

………………………………………………………

Σχετικά …

Οταν ο Σόλτς “κάνει τον Κινέζο” κάτι “τρέχει”:

Μαστίγιο και καρότο !! Πούτιν: Η Ρωσσία θα πουλάει ενεργειακούς πόρους σε όλο τον κόσμο, έχουμε πολλούς από αυτούς

………………………………………………………………………………