Πτώση α/φ F-4 της 338Μ/117ΠΜ στη θάλασσα νότια του Α/Δ Ανδραβίδας.

News ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμική Αεροπορία: Μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας μετά από ενημέρωση για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Διθέσιο F-4 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος εκτελούσε χαμηλή πτήση στη θαλάσσια περιοχή όταν εξέπεμψε σήμα μηχανικής βλάβης. Άγνωστη ακόμα παραμένει η τύχη των πιλότων. Οι έρευνες συνεχίζονται.

*Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ», ο ένας εκ των δύο χειριστών του Phantom F-4 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου είναι νεκρός, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για τον δεύτερο χειριστή ο οποίος αγνοείται. Ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια στην θαλάσσια περιοχή. Παράλληλα, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.
Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας.

………………………………………………………………………………………………..