Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι η Αμερική θα είναι σε πόλεμο με την Κίνα σε δύο χρόνια

Ο επικεφαλής της διοίκησης αερομεταφοράς, στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Μάικ Μίνιχαν πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός θα βρίσκεται σε πόλεμο με την Κίνα σε δύο χρόνια.

Μοιράστηκε την άποψή του με τους υφισταμένους του στέλνοντάς τους ένα υπόμνημα. Σύμφωνα με το κανάλι NBC , στο έγγραφο ο στρατηγός καλεί να προετοιμαστούν για ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Ελπίζω να κάνω λάθος. Η διαίσθησή μου μου λέει ότι θα αγωνιστούμε το 2025». λέει η επιστολή.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊβάν το 2024 για να διεξαγάγει μια στρατιωτική επιχείρηση για τον έλεγχο του νησιού.

Από αυτή την άποψη, ο Αμερικανός διοικητής έδωσε εντολή στους διοικητές των μονάδων μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας να αναφέρουν τις προσπάθειες προετοιμασίας για τη μάχη με την Κίνα έως τις 28 Φεβρουαρίου. Και τον Μάρτιο, όλοι διατάσσονται να «εξετάσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις» και να επιλύσουν νομικά ζητήματα εάν είναι απαραίτητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δήλωση του Minihan ακολούθησε με φόντο μια σχετική ύφεση στην κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν , δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν άμεση απειλή εισβολής στο νησί.

Το Πεκίνο επιδεικνύει επίσης ειρήνη. Ο Ma Xiaoguang , εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας , δήλωσε νωρίτερα ότι η Κίνα σκοπεύει να αναπτύξει επαφές με την Ταϊβάν για «ειρηνική επανένωση». Οι Κινέζοι παραδέχονται ότι η στρατιωτική επιλογή θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες, τις οποίες θέλουν να αποφύγουν.

Όπως ανέφερε η EADaily , νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚαλ είπε ότι μετά τη νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν και η Ρωσία θα ενισχύσει τη συνεργασία με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

…………………………………..

σ.σ. Βασική παρατήρηση: Στις ΗΠΑ θεωρούν δεδομένη τη νίκη της Ρωσσίας !!

…………………………………………………………………………………….