Ζαχάροβα: Ευρώπη, ξύπνα! Οι ΗΠΑ ήταν οι ωφελούμενοι δύο προηγούμενων παγκόσμιων πολέμων

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ

Μαρία Ζαχάροβα. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσσίας

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να ξυπνήσουν επιτέλους από τον λήθαργο ύπνο τους και να θυμηθούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυτές που ωφελήθηκαν από τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους που εξαπέλυσαν οι δυτικές χώρες.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, η διπλωμάτης στις 25 Ιανουαρίου έγραψε στο τηλεγραφικό της κανάλι, εφιστώντας την προσοχή στη δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani :

«Η Ευρώπη δεν έχει πραγματική εξωτερική πολιτική, όπως και αμυντική. Πάντα βρισκόμαστε μετά τους Αμερικανούς. Οι αμυντικές δυνάμεις εμπλέκονται και στην εξωτερική πολιτική. Αργήσαμε και το συζητάμε από το 1954… Η Ευρώπη είναι απαραίτητη για τον κόσμο. Ακόμη και η Γερμανία, η ισχυρότερη χώρα, δεν μπορεί να πάρει θέση. Δεν είναι αρκετά όπως η Μέρκελ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα επεκταθεί ποτέ. Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρώπη, που είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει την Ουκρανία, δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Ως προς αυτό, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την έκπληξή της: «Δεν καταλαβαίνουν πραγματικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρασύρουν την Ευρώπη σε έναν μεγάλο πόλεμο; Γιατί?”.

«Ναι, γιατί η Ουάσιγκτον δεν είχε από καιρό άλλους πόρους για να εξασφαλίσει το δολάριο και να διατηρήσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, εκτός από τη δημιουργία εστιών έντασης στον κόσμο», απάντησε η Ζαχάροβα. – Το πράσινο χαρτί με υδατογραφήματα παρέχεται μόνο με ένα πράγμα – την παρουσία τυπογραφείου και μελανιού.

Όπως τόνισε η διπλωμάτης, «η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ξυπνήσει από τον λήθαργο ύπνο της και επιτέλους να θυμηθεί ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που έγιναν οι ωφελούμενοι από τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους που εξαπέλυσαν οι δυτικές χώρες».

«Ενώ ολόκληρος ο κόσμος βρισκόταν σε ερείπια, η Ουάσιγκτον δημιούργησε την Pax Americana στις στάχτες (μια περίοδος οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής σταθερότητας που επικράτησε στις δυτικές χώρες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την τελική οριοθέτηση των σφαιρών επιρροής των Η.Π.Α. και της ΕΣΣΔ, η οποία έγινε το κέντρο της Pax Σοβιέτικα. –  Εκδ. ) “, επεσήμανε εκείνη.

«Μήπως ήρθε η ώρα να μην πατήσουμε την ίδια τσουγκράνα για τρίτη φορά;» ρώτησε η Ζαχάροβα.

…………………………………..

Σχετικά …

Achtung! Ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου !! Η Bundestag επέκρινε την απόφαση του Scholz να προμηθεύσει τανκς

…………………………………………………………………………………………………………………..