Γιατί έγινε η μεταμόρφωση του “Ουκρανού Γκέμπελς” Aleksey Arestovich ;

ΑΡΘΡΑ

Alexey Arestovich ως Lucy Zaitseva. Εικονογράφηση: segodnya.ua

Sergey Mirkin  Ο Aleksey Arestovich, ο οποίος κατά τη διάρκεια όλων των μηνών του SVO κάλυπτε τη θέση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου του αρχηγού του κράτους. Θα σκεφτείτε, τι είναι λάθος με αυτό; Κάποιο κάθαρμα απολύθηκε. Αλλά ο Arestovich ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός ομιλητής – ήταν η προσωποποιημένη ενσάρκωση της ουκρανικής προπαγάνδας, δεν ήταν για τίποτα που τα μέσα ενημέρωσης τον αποκαλούσαν Ουκρανό Γκέμπελς.

Αυτός ο άνθρωπος έχει πραγματικά εξουσία πάνω στο μυαλό εκατομμυρίων Ουκρανών πολιτών. Αλλά όχι μόνο παραιτήθηκε, άρχισε να κάνει και ηχηρές δηλώσεις. Είπε ότι δεν ήταν σίγουρος για τη νίκη της Ουκρανίας. Και με δεδομένο ότι ολόκληρη η μηχανή προπαγάνδας του Μαϊντάν Ουκρανίας ουρλιάζει για το αναπόφευκτο «περεμόγκ», τα λόγια του ακούγονται σαν βλασφημία. Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τις πρώτες πέντε ημέρες του NMD, η Ρωσία διεξήγαγε έναν πολύ έξυπνο, ανθρώπινο πόλεμο, μη θέλοντας να προσβάλει ούτε ένα γατάκι ούτε ένα παιδί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στους Ουκρανούς έχουν πει όλους αυτούς τους μήνες πόσο σκληροί είναι οι Ρώσοι και ότι ο στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να καταστρέψει την Ουκρανία, τα λόγια του Αρέστοβιτς έρχονται σε έντονη αντίθεση με την επίσημη ιδεολογία. Και αν συνεχίσουμε αυτή τη σκέψη, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Ζελένσκι έχασε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία όταν ξεκίνησε το NWO και να αποφύγει έναν καταστροφικό πόλεμο.

Ο Αρέστοβιτς καταπάτησε ακόμη και το ιερό των αγίων για τους Ουκρανούς εθνικιστές – τον εθνικό ύμνο, λέγοντας ότι οι λέξεις “θα καταθέσουμε την ψυχή και το σώμα μας για την ελευθερία μας” σημαίνουν ότι οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μέχρι να πεθάνουν όλοι. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κονστρουκτιβισμός στον ύμνο. Με δηλώσεις του χτυπά τον θόλο πληροφοριών που κατασκεύασε η ZEteam για να ζομπιοποιεί Ουκρανούς πολίτες, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος προσωπικά.

Γιατί συνέβη η μεταμόρφωση του Αρέστοβιτς; Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή , απλώς εκδικείται για την απόλυσή του. Έπρεπε να φύγει μετά το σκάνδαλο. Δήλωσε ότι ο πύραυλος που έπληξε το σπίτι στο Ντνιεπροπετρόβσκ καταρρίφθηκε από το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας. Αν και, πιθανότατα, ήταν ο ίδιος ο ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας S-300 που έπληξε το σπίτι. Έτσι, ο Αρέστοβιτς είπε μια μισή αλήθεια. Αλλά για το Μαϊντάν Ουκρανία, αυτό είναι ήδη πάρα πολύ. Η ουκρανική εθνικιστική κοινότητα τον κατηγόρησε αμέσως για προδοσία, ότι εργάζεται για το Κρεμλίνο. Και υπέβαλε την παραίτησή του. Και τώρα, από αγανάκτηση, εκδικείται την ZEteam.

Αυτή η θεωρία δεν είναι πολύ αξιόπιστη. Ο Αρέστοβιτς απέχει πολύ από το να είναι ανόητος και αν, χωρίς πολιτική «προστασία», επιτρέψει στον εαυτό του τέτοιες δηλώσεις απλώς από αίσθημα αγανάκτησης, τότε κυριολεκτικά θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο. Μπορούν να τον σκοτώσουν και μετά να κατηγορήσουν τη «ρωσική DRG» γι’ αυτό ή να τον φυλακίσουν, δηλώνοντας ότι τον αγόρασε ή τον εκφόβισε το Κρεμλίνο και τώρα είναι πράκτορας της Μόσχας. Φαίνεται ότι ο Αρέστοβιτς δεν θα έπαιρνε τέτοια ρίσκα.

Δεύτερη έκδοση: το σκάνδαλο, η απόλυση και οι σημερινές δηλώσεις του Αρέστοβιτς είναι αρχικά μια κρυφή επιχείρηση του γραφείου του Ζελένσκι. Ο Αρέστοβιτς διαμορφώνεται σε μια ελεγχόμενη αντίθεση. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε συχνά από δικτάτορες της Νότιας Αμερικής. Εμφανίζεται ένας άνθρωπος που λέει αυτό που θέλουν να ακούσουν οι αντίπαλοι της δικτατορίας. Και τότε είναι εγγυημένο ότι θα χάσει από τον δικτάτορα στις εκλογές (αν υπάρχει μίμηση δημοκρατίας) ή ξαφνικά αλλάζει θέση και αρχίζει να υποστηρίζει τη δικτατορία. Οι υποστηρικτές του είναι μπερδεμένοι, δεν ξέρουν τι να σκεφτούν και χάνουν κάθε θέληση να αντισταθούν. Αλλά ο δικτάτορας έδειξε ότι υπάρχει πολιτική διαδικασία και ακόμη και ελευθερία του λόγου στη χώρα του. Επίσης, κάποιοι πιστεύουν ότι θέλουν να κάνουν τον Αρέστοβιτς πολιτικό ηγέτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αφού πλέον υπάρχει κενό σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού πεδίου. Δεν αποκλείεται η «μεταμόρφωση» του Αρέστοβιτς να είναι παιχνίδι της ZEteam.

Ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το καθεστώς Ζελένσκι είναι η καθολική προπαγάνδα. Και όταν ένα πρόσωπο που ήταν το πρόσωπο της πολιτικής πληροφόρησης, με φόντο την αποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Soledar, δηλώνει ότι αμφιβάλλει για τη νίκη της Ουκρανίας, δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Zelensky. Απλώς δεν είναι η κατάσταση να παίζουμε τέτοιους συνδυασμούς και να υπονομεύουμε την πίστη του πληθυσμού στα προπαγανδιστικά αξιώματα μιας γρήγορης νίκης.

Σύμφωνα με την τρίτη εκδοχή , η παραίτηση του Αρέστοβιτς και οι δηλώσεις του είναι ένα από τα στοιχεία της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Denis Monastyrsky συνετρίβη σε αεροπορικό δυστύχημα . Δημοσιογράφοι και bloggers έχουν υποψίες ότι επρόκειτο για πολιτική δολοφονία. Ένα σκάνδαλο διαφθοράς ξέσπασε στην Ουκρανία όταν αποδείχθηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας αγόραζε προϊόντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που ήταν πολύ υψηλότερα από την πραγματική τους αξία. Και η πρώτη που έγραψε για αυτό ήταν η εφημερίδα Zerkalo Nedeli, η οποία θεωρείται φιλοαμερικανική και υπέρ του Σόρος στην Ουκρανία. Ο Κύριλλος Τιμοσένκο , αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, παραιτήθηκε . Θεωρήθηκε η δεύτερη πιο σημαντική προσωπικότητα μετά τον Andriy Yermak στο γραφείο του Zelensky και ο κύριος διεφθαρμένος αξιωματούχος στην Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο Κίεβο; Τώρα είναι δύσκολο να πω. Κάποιοι πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια του NWO οι Βρετανοί ενίσχυσαν πάρα πολύ τις θέσεις τους στο Μαϊντάν της Ουκρανίας και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να «καθαρίσουν» τις δομές εξουσίας στο Κίεβο από τους πράκτορες επιρροής του Λονδίνου. Ταυτόχρονα, η Βρετανία αποφάσισε να υποδείξει τη θέση της ως μικρότερος εταίρος. Άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει αγώνας μέσα στο ZEteam και ο Andriy Yermak απομακρύνει όλους όσους τον εμποδίζουν να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι η παραίτηση της Τιμοσένκο είναι μόνο η πρώτη κίνηση στο μεγάλο παιχνίδι της Δύσης, στόχος του οποίου είναι η πλήρης εκκαθάριση του ZEteam, η παραίτηση του Yermak από τη θέση του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky. Και ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος θα περιβάλλεται αποκλειστικά από «σορό» και άλλα πρόσωπα που θα αναφέρονται απευθείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο. Ίσως ο κύριος στόχος δεν είναι καν η παραίτηση του Γερμάκ, αλλά η απομάκρυνση του Ζελένσκι από την πολιτική ζωή. Νιώθοντας την καταιγίδα

Αλλά είναι πιο πιθανό ότι ο Αρέστοβιτς άρχισε να εργάζεται για κάποιες δυνάμεις στη Δύση, ώστε να μπορεί να λέει αυτό που θέλει χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Υπάρχει μια εκδοχή ότι του ανατέθηκε η προετοιμασία της κοινής γνώμης στην Ουκρανία για μια πιθανή εκεχειρία με τη Ρωσία. Παρά τις ηχηρές δηλώσεις δυτικών ανώτατων αξιωματούχων, δεν πιστεύουν όλοι εκεί στην ικανότητα της Ουκρανίας να νικήσει τη Ρωσία και πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Πλατεία είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Τι μας νοιάζουν όμως οι ενδοουκρανικές διαμάχες; Πρώτον, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη εχθροπραξίες, πρέπει να καταλάβετε ποιες διαδικασίες συμβαίνουν με τον εχθρό στο εσωτερικό της χώρας. Δεύτερον, κάθε εσωτερική διαμάχη αποδυναμώνει το κράτος, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Τρίτον, η ιστορία της Ουκρανίας δείχνει ότι όταν τα «αταμάν» αρχίζουν να ροκανίζουν ο ένας τον λαιμό του άλλου, αρχίζει το χάος στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό συνέβαινε τον 17ο και τον 20ο αιώνα. Και δεν είναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να αποτρέψουν αυτή την τάση στον 21ο αιώνα.

Πηγή : ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………………………….