Σε υπηρεσία μάχης τέθηκε η ρωσσική φρεγάτα “Admiral Gorshkov” με “Zircon” !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στιγμιότυπο βίντεο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στην τελετή ανάθεσης της φρεγάτας Admiral Gorshkov εξοπλισμένη με θαλάσσια πυραυλικά συστήματα Zircon.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, ο Πρόεδρος Πούτιν σημείωσε ότι αυτά τα όπλα είναι ικανά να προστατεύσουν αξιόπιστα την ασφάλεια της χώρας. Ευχαρίστησε τους ειδικούς της αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίοι άρχισαν να παράγουν μαζικά Zircon, και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να βελτιώνει το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να παράγουμε πολλά υποσχόμενα μοντέλα όπλων και εξοπλισμού που θα προστατεύουν την ασφάλεια της Ρωσίας τις επόμενες δεκαετίες», είπε ο Πούτιν.
.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διευκρίνισε ότι ο ναύαρχος Γκορσκόφ θα κάνει ένα μακρύ ταξίδι στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ταυτόχρονα, η φρεγάτα θα επεξεργαστεί τη χρήση υπερηχητικών πυραύλων Zircon.
.
«Οι κύριες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των απειλών της Ρωσίας, στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας από κοινού με φίλες χώρες. Θα εξασκηθεί σε διάφορες συνθήκες», είπε ο Σόιγκου.
.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, η ιδιαιτερότητα των Zircons είναι ότι μπορούν εγγυημένα να ξεπεράσουν τα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας, φτάνοντας ταχύτητες άνω των εννέα Mach με εμβέλεια πτήσης άνω των χιλίων χιλιομέτρων. Το ίδιο το πλοίο είναι ικανό να προκαλέσει ακριβή και ισχυρά πλήγματα κατά του εχθρού στη θάλασσα και στη στεριά.

……………………………………..

……………………………………………………………………………………………