Ο Τραμπ έκανε δουλειές στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εικονογράφηση: Vestnik Kavkaza 

Ο πόλεμος δεν αποτελεί εμπόδιο: ο Τραμπ έκανε δουλειές στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε επιχειρήσεις στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου των 44 ημερών το 2020. Αναφέρεται από το Zartonk Media.

Σύμφωνα με το Zartonk Media, αυτό αποδεικνύεται από τις φορολογικές δηλώσεις Τραμπ που δημοσιεύθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου για το 2015-2021.

Ο Τραμπ διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2017-2021. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ομοσπονδιακές φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία και περισσότερες από δώδεκα ξένες χώρες:

«Χιλιάδες σελίδες εγγράφων από τις προσωπικές και επιχειρηματικές ομοσπονδιακές φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, που καλύπτουν την περίοδο από το 2015 έως το 2020, δείχνουν ότι δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία την εποχή που το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε έναν πόλεμο 44 ημερών κατά του Αρτσάχ και της Αρμενίας με την υποστήριξη της Τουρκίας.”

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου του Καραμπάχ το φθινόπωρο του 2022, ο Τραμπ είπε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του:

«Κοιτάξτε τους Αρμένιους, είναι απίστευτοι άνθρωποι. Πολεμούν σαν την κόλαση. Και ξέρεις ότι κάτι θα κάνουμε. Θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα τα διορθώσουμε».

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι εκπρόσωποι της αρμενικής διανόησης θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως πιθανό βασικό εταίρο στην επίλυση προβλημάτων στον Υπερκαύκασο υπέρ της Αρμενίας.

Πηγή : ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………………..